Blog
12.10.2021

Hippodroom: een site met zicht op het Atomium

De site Hippodroom ligt in Laken. Dakwerkers plaatsen er isolatie met zicht op het Atomium en de basiliek van Koekelberg. Thibaut Behaegel, sales engineer flat roof bij Recticel Insulation, neemt de site onder de loep, samen met regiomanager Jelle Defrancq van dakwerkbedrijf Tectum Dekkers uit Eke.

Op de site Hippodroom in Laken plaatsen Tectum Dekkers dakwerkers Recticel plat dak afschotisolatie met zicht op het Atomium en de basiliek van Koekelberg.

Thibaut: “Jelle, jij werkt bij Tectum Dekkers. Wat is jullie specialiteit?”

Jelle: “Wij zijn gespecialiseerd in de moeilijkere platte daken. Vaak gaat dat dan over heel erg grote oppervlakken met veel details. Hier in Laken bijvoorbeeld is het dak 800 vierkante meter groot met heel wat niveauverschillen. Daarnaast zijn er wel wat opstandjes die we moeten aanleggen. Dat is veel moeilijker en gecompliceerder dan bij industriegebouwen, bijvoorbeeld. Onze dakwerkers zijn wel wat uitdagingen gewoon.”

Thibaut: “Welke projecten pakken jullie voornamelijk aan?”

Jelle: “Projecten die wel een uitdaging vormen. Vaak levert dat ook architecturaal interessante gebouwen op. De bestemming van de gebouwen is heel divers. Een van onze bekendste projecten is bijvoorbeeld De Krook, het bibliotheekgebouw in Gent. Ook de KBC-toren in Sint-Denijs-Westrem hebben we voorzien van dakisolatie, en momenteel zijn we aan het werk in het Gentse Wintercircus. Dat is allemaal utiliteitsbouw. Dit project is dan weer woonbouw, hier komen onder andere appartementen en serviceflats.”

Thibaut: “Wat maakt dit project bijzonder voor jullie?”

Jelle: “Het bijzondere kader is absoluut een mooie extra. Het gebeurt niet elke dag dat je zo’n mooi zicht hebt over heel Brussel. Tegelijkertijd is dat net de grote uitdaging. De site ligt in het midden van een stadsomgeving. Dat betekent dat vrachtwagens voortdurend vastzitten in het verkeer. Dat heeft wel wat gevolgen, zeker voor onze leveringen. Normaal gezien laten we alles in één keer leveren. Omdat het verkeer dat hier logistiek onmogelijk maakt, laten we de vrachtwagens kleinere aantallen leveren. Gelukkig is dat geen probleem voor een leverancier als Recticel, die zich heel flexibel opstelt.”

Advies nodig voor de isolatie van platte daken voor jouw utiliteitsbouw of woonbouw project?

Contacteer Recticel Expert Thibaut Behaegel.

Contacteer Thibaut arrow_forward