Certificaten

Recticel Insulation streeft er voortdurend naar de hoogste certificaten voor onze isolatieoplossingen te behalen. Recticel werkt daarvoor nauw samen met certificeringsinstanties, zodat u erop kunt vertrouwen dat we een betrouwbare isolatiepartner zijn.

ATG

ATG H750 - Polyurethaan (PU)

ATG H750 technische goedkeuring ATG met certificatie

Geldig voor: Eurothane® G , Eurowall® E , Eurowall® , Eurothane® Bi-4 , Eurothane® Bi-4A , Eurofloor® , Eurothane® Silver , Powerdeck® F , Powerroof® , Powerroof® Max , Powerwall® , Eurowall® Impact , Eurothane® Silver Impact , Eurothane® Silver A


ATG H954 - Xentro

ATGH 954 technische goedkeuring ATG met certificatie

ATG - Isolatiesysteem voor warm dak

ATG 14/2262 technische goedkeuring ATG met certificatie (Powerdeck, Powerdeck F)

Geldig voor: Powerdeck® F


ATG - Isolatiesysteem voor warm dak

ATG 1575 technische goedkeuring ATG met certificatie (Eurothane Bi4, Eurothane Bi4-A, Eurothane AL, Eurothane Silver)

Geldig voor: Eurothane® Bi-4 , Eurothane® Bi-4A , Eurothane® Silver Impact , Eurothane® Silver , Eurothane® Silver A


ATG - Isolatiesysteem voor warm dak

ATG 13/2481 technische goedkeuring ATG met certificatie (Eurowall, Eurothane AL, Eurothane Silver)

ATG - Spouwmuurisolatie (gedeeltelijke spouwvulling)

ATG 13/2481 technische goedkeuring ATG met certificatie (Eurowall, Eurothane AL, Eurothane Silver)

Geldig voor: Eurowall® , Eurothane® Silver , Eurowall® E , Eurowall® Impact , Eurothane® Silver Impact


ATG - Spouwmuurisolatie (gedeeltelijke spouwvulling)

ATG 3147 technische goedkeuring ATG met certificatie (Eurowall Xentro)

ISO certificaten

ISO 14001 : 2015

Recticel Insulation is erkend door Lloyds Register Quality Assurance voor volgende Milieu Management Systeem Standaard:


ISO 9001 : 2015

Recticel Insulation is erkend door Lloyds Register Quality Assurance voor volgende Kwaliteits Management Systeem Standaard:


FM approval

FM approval

FM approval is een kwaliteitscertificaat dat uitgegeven wordt door de verzekeringsmaatschappij FM Global.
Een gebouw bouwen met FM Approved producten is dus gunstig voor zowel de eigenaar als de verzekeraar. Deze producten worden namelijk grondig getest door FM Approval op onder andere constructie-veiligheid, brand en windbelasting.
Onderstaand kan je het overzicht vinden van de Recticel Insulation isolatieproducten die FM approval certificatie ontvangen en ook het certificaat downloaden.

Geldig voor: Eurothane® Silver , Eurothane® Silver A , Eurothane® Silver Impact


EPD (Environmental Product Declaration)

Milieuproductverklaring (EPD) voor een PU isolatieplaat met glasvezel bekleding

Deze milieuproductverklaring (EPD) is geldig voor 1 m² Polyurethaan (PU) isolatieplaat met glasvezel bekleding geproduceerd door Recticel in de productielocatie te Wevelgem.

Geldig voor: Powerdeck® F , Eurothane® Bi-4 , Eurothane® Bi-4A


Milieuproductverklaring (EPD) voor een PU isolatieplaat met aluminium bekleding 50μ

Deze milieuproductverklaring (EPD) is geldig voor 1 m² Polyurethaan (PU) isolatieplaat met aluminium bekleding 50μ geproduceerd door Recticel in de productielocatie te Wevelgem.

Geldig voor: Powerwall® , Powerroof®


Milieuproductverklaring (EPD) voor een PU isolatieplaat met multilagen bekleding

Deze milieuproductverklaring (EPD) is geldig voor 1 m² Polyurethaan (PU) isolatieplaat met multilagen bekleding geproduceerd door Recticel in de productielocatie te Wevelgem.

Geldig voor: Eurofloor® , Eurowall® E , Eurowall® , Eurothane® Silver , Eurothane® Silver A , Eurothane® Silver E , Euroroof® , IP PIR


Declarations of Performance (DoP)

Declarations of Performance (DoP) biedt informatie over de essentiële kenmerken van onze producten in het kader van de Verordening bouwproducten (EU) nr. 305/2011 (CPR).

Elke DoP heeft een uniek nummer, dat ook wordt vermeld op het CE-label van onze producten; deze labels bevatten ook een QR-code die rechtstreeks is gekoppeld aan de betreffende DoP.

U kunt DoP-documenten voor alle Recticel Insulation producten vinden op dop.recticelinsulation.com

 

PEFC certificaat

PEFC certificaat

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een toonaangevende wereldwijde alliantie van nationale boscertificeringssystemen, gevestigd in Genève, Zwitserland. De non-profit, niet-gouvernementele organisatie bevordert bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is, door middel van onafhankelijke certificering door derden.

Geldig voor: Eurowall® , Eurothane® Silver , Eurothane® Silver A , Eurofloor® , Euroroof® , Eurowall® Impact , Eurothane® Silver Impact , Euroroof® Max , IP PIR


CE

CE-label

Sinds 13 mei 2003 zijn de fabrikanten van isolatieproducten bestemd voor de bouw verplicht hun producten te markeren met een CE-label. De Europese Bouw­producten Richtlijn stelt dat bouwproducten aan een aantal essentiële vereisten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor CE-markering. Het CE-label maakt de vergelijking tussen de verschillende materiaalsoorten voor de consument zeer eenvoudig. Voor­deel voor de fabrikant is dat hij gemakkelijker zijn product op de Europese markt kan introduceren. Het CE-label functioneert dan ook als het Europese pas­poort voor dergelijke bouwproducten. Zonder CE-mar­ke­ring mag een isolatieproduct niet verhan­deld wor­den.

Het CE-label bevat naast een aantal basiskenmerken (zoals plaatafmetingen) ook een aantal gedeclareerde eigenschappen die door de Europese geharmoni­seer­de productnormen zijn opgelegd. Het declareren van een dergelijke eigenschap, zoals bijvoorbeeld isolatiewaarde of brandgedrag, is het resultaat van intensief testen in de fabriek zelf en door erkende externe laboratoria.

Met het CE-label geeft de fabrikant aan dat het product aan de essentiële vereisten van de Europese Bouw­producten Richtlijn voldoet en dat het product conform de geharmoniseerde Europese productnormen wordt verhandeld.

Geldig voor: Powerdeck® F , Powerroof® , Powerroof® Max , Powerwall® , Eurothane® Bi-4 , Eurothane® Bi-4A , Powerline® , Eurofloor® , Eurowall® , Eurothane® Silver , Eurothane® Silver A

Keymark

Keymark kwaliteitslabel

Het CE-label is uitsluitend een conformiteitsmerk, en dus geen kwaliteitsmerk.

Recticel Insulation heeft daarom besloten om haar producten te voorzien van een Keymark.

Het vrijwillige Keymark heeft als voornaamste doelstelling het garanderen van de continuïteit van de kwaliteit van het product. Hiervoor wordt het product initieel getest, wordt er geauditeerd en gecertificeerd door derden. De fabrikant wordt daarbij doorgelicht en moet aantonen dat zijn kwaliteitssysteem wel degelijk functioneert. Het Keymark is eigenlijk de veiligheids­code van het Europese paspoort, doordat dergelijk systeem alle op het CE-label gedeclareerde- informatie geldig maakt.

Beide labels vullen elkaar dus aan, waardoor de continue kwaliteit van het product gegarandeerd is.

Meer info op www.key-mark.org.

ISCC PLUS

ISCC PLUS

25% biocirculaire grondstoffen gekoppeld aan de 'Impact'-productlijn zijn afkomstig van geverifieerde en gecertificeerde bronnen. Deze bronnen voldoen aan de strenge normen van de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) PLUS-certificering, waardoor de traceerbaarheid van de grondstoffen in de hele toeleveringsketen wordt gegarandeerd. (Certificaatnummer: ISCC-PLUS-Cert-DE 105-89029901)

Geldig voor: Eurowall® Impact , Eurothane® Silver Impact


Vragen over onze certificaten?

Onze technische experts helpen u graag verder.

Contacteer ons