Ontwerp & productie: 4 stappen vooruit denken

🡄 Ga naar de overzichtspagina i.v.m. duurzaamheid

Ongeveer 70% van onze koolstofvoetafdruk is afkomstig van onze grondstoffen, terwijl recyclage en afvalbeheer goed zijn voor 25%. Daarom willen we de manier waarop onze PIR-isolatieplaten worden ontworpen en ontwikkeld herzien om verspilling te voorkomen voordat de productie begint. Hoe? Door ervoor te zorgen dat onze producten gemakkelijk kunnen worden teruggewonnen en gerecycleerd als componenten voor de volgende isolatiesystemen.

Maar daar laten we het niet bij, we sluiten ook afval uit in onze eigen activiteiten.

productie fabriek PIR illustratie

Projecten

We hebben de principes van ecologisch ontwerpen toegepast om afval bij de bron te verminderen. Daarnaast experimenteren wij met verschillende partners om afval terug te winnen en weer bruikbaar te maken aan het einde van de levenscyclus van onze isolatieplaten.

Als lid van het Science Based Targets-initiatief (SBTi), een wereldwijd initiatief dat methoden ontwikkelt voor effectieve klimaatactie door bedrijven, hebben we ook een roadmap uitgestippeld om  een netto nuluitstoot te bereiken voor onze eigen activiteiten (scope 1 en 2).

Recticel ontwerpen voor hergebruik en recyclage afbeelding

Ontwerpen voor hergebruik en recyclage

Het grootste deel van onze CO2-voetafdruk is afkomstig van grondstoffen en afvalbeheer. Daarom passen we de principes van ecologisch ontwerpen toe om systemen te creëren die gemakkelijk te demonteren en te herstellen zijn.

Lees meer
Recyclage van productieafval illustratie

Recyclage van productieafval

We werken samen met partners om ons productieafval in te zamelen en te recycleren voor de productie van bouwplaten.

Lees meer
Recticel duurzaamheid afbeelding

Realiseren van netto 0-fabrieken

Onze race naar een netto nuluitstoot (NET ZERO) is een engagement op groepsniveau en bestaat uit een gedetailleerd plan om onze positieve impact op het klimaat te maximaliseren, de circulaire efficiëntie te verhogen en onze concurrentiekracht te ondersteunen.

Lees meer