Fundamenteel duurzame isolatie

We vernieuwen en werken samen met één doel voor ogen: isolatiemateriaal ontwikkelen dat niet een beetje of grotendeels, maar fundamenteel duurzaam is. Omdat de zorg voor onze toekomst net zo belangrijk is als voor onze producten. Lees verder en ontdek hoe Recticel de toekomst voor ogen heeft.

Investeren in duurzame isolatie is essentieel voor onze gezamenlijke toekomst. We concentreren ons niet alleen op het verbeteren van de energie-efficiëntie van onze thermische en thermo-akoestische isolatieplaten, we gaan ook een stap verder in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, het maximaliseren van de recycleerbaarheid en het optimaliseren van de balans tussen people en profit. We innoveren en werken onophoudelijk samen met één doel voor ogen: isolatie ontwikkelen die fundamenteel duurzaam is. Want zorgen voor elkaars toekomst is fundamenteel, net als onze producten.

Innoveren voor circulariteit

Om tegen 2050 net zero te bereiken, moet de focus liggen op alle 3 de emissiescopes. Cruciaal in de levenscyclus van onze isolatieplaten is de emissie-impact van grondstoffen en aan het einde van de levensduur. Als toonaangevende speler willen wij onze positie gebruiken om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, de markt te inspireren en de nodige verandering in de bouwsector te stimuleren. We intensiveren onze relaties met onze leveranciers om de uitstoot van onze grondstoffen substantieel te verminderen en richten ons daarbij op de transitie naar een circulair proces.

"Als wereldwijde speler in de sector willen we innoveren en samenwerken met de bouwsector om van een lineair proces naar een volledig circulair proces te gaan."

Een collectief probleem vraagt om een collectieve oplossing

Het ontwikkelen van fundamenteel duurzame isolatie vereist collectieve actie. Voortdurende innovatie en baanbrekende samenwerking in elk van de 6 stadia van onze productlevenscyclus:
Grondstoffen 🡆 Ontwerp & productie 🡆 Transport 🡆 Bouw 🡆 Gebruik 🡆 End of life (einde levensduur)

CO2-uitstoot minimaliseren, afval elimineren en materialen zo lang mogelijk in gebruik houden, recycleren en een nieuw leven geven. Daarom doen we een beroep op experts binnen de waardeketen en daarbuiten om ons te helpen isolatie te herbekijken, opnieuw te bewerken, te verfijnen en te herdefiniëren, en bij uitbreiding voor de hele bouwindustrie.

test

Afbeelding: Levenscyclus isolatiemateriaal Recticel InsulationGrondstoffenOntwerp en productieTransportBouwGebruikNieuw leven (EOL)

3 belangrijke pijlers

"Samen innoveren" is ons motto. Hoe? Door actie te ondernemen, openlijk te delen wat we tijdens het proces hebben geleerd, voort te bouwen op bestaande partnerschappen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan om blijvende verandering tot stand te brengen.

HANDELEN

HANDELEN

Lees welke stappen we al hebben genomen om isolatie te ontwikkelen die gereycleerd kan worden en zorgt voor een CO2-reductie.

INFORMEREN

INFORMEREN

Krijg waardevolle inzichten en de informatie die je als bouwprofessional nodig hebt om duurzame keuzes in isolatie te maken.

SAMENWERKEN

SAMENWERKEN

Ontdek onze partnerschappen of werk met ons samen om de overgang naar een circulaire en fundamenteel duurzame toekomst te versnellen.

Dit kan je ook interesseren: