Oldtimer of elektrische auto. Vinylplaat of Bluetooth speaker. Je persoonlijke keuzes zijn helemaal de jouwe. Voor onze sector is er echter maar één keuze: die van de weg vooruit. Vooruit naar meer duurzaamheid, minder CO2 en klimaatneutraliteit tegen 2050. Op die weg is Recticel Impact het duwtje in je rug.

#betheprogress

Duurzaamheid is vooruitgang

Er beweegt wat in de bouwsector. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moet de CO2-uitstoot wereldwijd gehalveerd worden tegen 2030. Om volledige neutraliteit te bereiken in 2050. Voor ons als bouwsector betekent dat een vermindering van de directe CO2-uitstoot van gebouwen met 50 procent tegen 2030 en een afname van onze indirecte uitstoot met 60 procent.

Wat vooruitgang voor de bouwsector dus is? Duurzaamheid. En daarvan zijn wij allemaal sterkhouders. Per definitie. Isolatie speelt nu al een cruciale rol in de weg naar klimaatneutraliteit van onze gebouwen: een Recticel-isolatieplaat bespaart gedurende de totale levensduur gemiddeld 20 keer meer CO2 dan uitgestoten werd om ze te produceren. Met een aanzienlijke milieu-impact tot gevolg. Nu gaan we nog een stap verder.

Met Recticel Impact sta je niet alleen open voor vooruitgang, maar draag je actief bij aan een duurzamere toekomst.

Recticel introduceert Recticel Impact! Onze innovatieve producten en oplossingen stimuleren de transitie naar een meer milieuvriendelijke bouwsector. Of het nu gaat om energie-efficiënte isolatiematerialen of vermindering van de CO2 -uitstoot, Recticel Impact biedt jou de mogelijkheid om als professional een positieve impact te maken op het milieu. Waar wacht je op? Ga samen met ons vooruit. 

25% biocirculair materiaal, 43%* CO2-besparing

Om de bouw volledig klimaatneutraal te krijgen, moeten we ook de impact van onze grondstoffen zelf in rekening nemen. Precies daarop spitsten we ons recent onderzoek en innovatie toe; de zoektocht naar nieuwe manieren om de duurzaamheid van onze producten te versterken. En die vonden we! De grootste winst op de CO2-voetafdruk van onze isolatieoplossingen konden we behalen door in te grijpen op onze basisgrondstoffen.

De gedeeltelijke vervanging ervan door een biocirculair alternatief doet het aandeel aan fossiele materialen in onze isolatieplaten aanzienlijk zakken.
 
Het resultaat: een isolatieoplossing met 25% biocirculaire inhoud, gemiddeld 43%* minder CO2 (t.o.v. de standaardplaat) en de vertrouwde technische performantie. Een stevige vermindering van jouw en onze koolstofvoetafdruk en een grote ecologische impact, dat zijn onze Impact-isolatieoplossingen.

*Interne LCA-calculatie volgens EN15804+A2 standaard, voor modules A1 - A3 (cradle to gate), gebaseerd op de mass balance methode.

Impact producten

Eurowall Impact spouwmuurisolatie met 25% biocirculair materiaal

Eurowall® Impact

Thermische isolatieplaat voor spouwmuren met 25% biocirculair materiaal

Eurothane Silver Impact platdakisolatie met 25% biocirculair materiaal

Eurothane® Silver Impact

Thermische isolatieplaat met 25% biocirculair materiaal voor platte daken compatibel met mechanisch bevestigde eenlaagse dakbedekkingsfolies.

Meer weten over Recticel Impact?

Benieuwd naar de technische specificaties? Je vindt ze in de Recticel Impact brochure.

Download de brochure arrow_forward

Biocirculair materiaal & Mass Balance

De evolutie naar gerecycleerde en biocirculaire grondstoffen in de bouwindustrie is hoognodig. Maar die switch maak je niet van vandaag op morgen. Gescheiden productielijnen zijn praktisch onhaalbaar en bovendien minder duurzaam. Een transitie volgens de Mass Balance-methode is wel een aanpak voor een verduurzaming van onze producten. 

Mass balance principe uigelegd voor Recticel Impact isolatie
Wat is Mass Balance?

Wat is Mass Balance?

De transitie naar gerecycleerde en biocirculaire grondstoffen in de bouwindustrie is hoognodig. Maar die switch maak je niet van vandaag op morgen. Gescheiden productielijnen zijn praktisch onhaalbaar en bovendien minder duurzaam. Een transitie volgens de Mass Balance-methode is wel een aanpak voor een verduurzaming van onze producten.

Meer weten
Waar staat ISCC Plus voor?

Waar staat ISCC Plus voor?

ISCC PLUS is ontwikkeld door het ISCC (International Sustainability & Carbon Certification). Het ISCC PLUS is een certificeringssysteem dat gericht is op het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot in de toeleveringsketens van verschillende sectoren.

Meer weten
Wat is biocirculair materiaal?

Wat is biocirculair materiaal?

Biocirculair materiaal verwijst naar het gebruik van biologische reststromen, bv. plantaardige frituurolie. Biocirculair combineert de principes van biobased en circulair.

Meer weten