Innovaties: Du.Panel X en Lumix op de beurs Agribex.

Agribex, dé internationaal grootste professionele beurs voor landbouw en groenvoorziening in België opent zijn deuren van 3 tem 8 december 2019.  Bezoek Recticel in Hal 3 op stand 300.

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    23 September 2019
  • Type
    Nieuws
Lumix isolatie voor dierenwelzijn op Agribex 2019

Recticel stelt er 'Du.Panel X' voor, een nieuwe thermische plaat voor binnenisolatie met veel aandacht voor elk detail om aan de meest strenge eisen te voldoen, onder meer op het vlak van veiligheid, comfort en besparingen. 'Du.Panel X' werd speciaal ontwikkeld voor de hellende daken van stallen en opslagplaatsen en heeft verschillende troeven:

-
brandklasse Euroclass B-s2,d0: Du.Panel X biedt veehouders gemoedsrust omdat hun dieren beschermd zijn en vormt een garantie voor de bouwheer. Deze prestatie loopt alvast vooruit op de regelgevingen op de markt op het vlak van brandveiligheid.

-
makkelijke en snelle plaatsing: deze plaat is speciaal ontworpen om renovaties te vereenvoudigen en vereist geen aanpassingen aan de bestaande dakstructuur dankzij de plaatsing onder de gordingen en ook geen bijkomende afwerking. Tijdswinst en meer comfort voor de bedrijven die de platen plaatsen!

Lumix® is een nieuw type van thermische isolatieplaten voor hellende daken op agrarische gebouwen. Deze platen zijn ontworpen om het welzijn van binnen gekweekte hoenders en varkens te verhogen en lenen zich dus uitstekend voor biologische landbouw.  De Lumix®-platen zijn bekleed met een unieke donkere laag die het licht eerder absorbeert dan reflecteert en zo zorgt voor meer comfort en minder stress in de stal.

Beide isolaties zijn een aanvulling op het reeds bestaande gamma:

  • Powerline®, voor werven waar een brandklasse (klasse D-s2,d0) nodig is,
  • Cronus®, voor landbouwers met bijzondere kwaliteitseisen op het vlak van hygiëne,
  • Eurothane® AL, voor zeer lange isolatievlakken (tot 15,6 meter).

 

We verwachten jullie op Agribex!  Alle praktische info via: www.agribex.be/nl