Perfect doorlopend isolatieschild in twee dagen tijd

  • Locatie Oudenaarde
  • Type Residentieel
  • Bouwprofessional / Bouwbedrijf Dakwerken Naessens, Zulte
  • Architect / Voorschrijver Miel Dhondt met Michiel Demuynck
Renovatie te Oudenaarde met perfect doorlopend isolatieschild super snel in twee dagen tijd geïsoleerd met L-Ments dakelementen

Renovatie rijhuis uit 1920

Voor de renovatie van een rijhuisje uit 1920 wilde architect Miel Dhondt authentieke elementen bewaren en tegelijk innoveren. De eerste stap? Het dak vernieuwen. Hij zocht een duurzame, goed isolerende oplossing die het huis snel waterdicht zou maken. En dat binnen een beperkt budget. Zo koos hij voor de zelfdragende en isolerende L-Ments® dakpanelen.

Minder werkuren en hogere premie

Na een kennismaking met Recticel Insulation op Batibouw ging de bal snel aan het rollen. Begin juni brak Miel het dak mee af. Een week later plaatsten ervaren dakwerkers drie ijzeren 'poutrellen' als nieuwe gordingenstructuur. De dag erna leverde Recticel Insulation de L-Ments® panelen. De dakwerkers bedekten beide dakvlakken met telkens vier elementen van zes meter lang. “Dankzij de koudebrugvrije trapsponning (trapvormige zijkant), de overlap aan de buitenkant en de dampopen onderdakfolie was het dak op één dag volledig waterdicht”, zegt Miel. “Gelukkig maar, want de weerman voorspelde regen." Nog een dag later werden de aansluitingen met de naburige gevels opgespoten met PUR. "Het oude, gebrekkige dak was in nauwelijks twee dagen omgetoverd tot een perfect doorlopend isolatieschild”, zegt Miel. "Zo beperkten we de buurthinder tot een minimum en bespaarden we aanzienlijk op werkuren. De panelen zelf zijn bovendien scherp geprijsd, en u krijgt er de hoogste dakisolatiepremie voor."

"Het dak was op één dag volledig waterdicht."

Ruime afwerkingsmogelijkheden buiten en binnen

Het rijhuisje weerstond regen, hagel en storm, en kon rustig worden afgewerkt. Voor de dakbedekking waren er uiteenlopende opties. Miel liet architecturaal interessante zinkplaten plaatsen met een opstaande naad. Dat lukt vlot op de geïntegreerde tengellatten van de L-Ments® dakpanelen . Ook dakramen kan u achteraf nog gemakkelijk monteren. Voor de binnenafwerking laten we de ruimte voor creativiteit. “Op de latten langs de binnenkant bouwden we een houten kader voor gipsplaten. Zo verkregen we een spouwruimte om kabels, leidingen, enzovoort keurig weg te werken.”

Renovatie te Oudenaarde met perfect doorlopend isolatieschild in twee dagen tijd geïsoleerd met L-Ments dakelementen

L-Ments dakelementen zijn helaas niet meer beschikbaar

Benieuwd naar andere isolatieoplossingen voor jouw hellend dak?

Contacteer ons arrow_forward