Recticel Insulation draagt steentje bij aan het project 'Reflector' (levend schilderij op 'Waterfront')

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    25 juni 2018
  • Type
    Nieuws
Recticel Insulation draagt steentje bij aan het project 'Reflector' (levend schilderij op 'Waterfront')

'GoneWest' is het culturele evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van de Groote Oorlog. Het wil een artistieke reflectie op WOI promoten via de ondersteuning van artistieke creatie.

'Het Waterfront' is de opener van de editie 2018 en vindt plaats over een afstand van 21 kilometer, van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende, op vrijdag 29 juni om 19 u. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas vanaf 19 u. en wil vooral de aandacht vestigen op de toekomst, de hoop en verzoening. Het is een herdenking van de slachtoffers op zee tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In Oostende is er die avond de voorstelling 'Reflector', waarbij het idee 'reflections on the Great War' wel heel letterlijk is opgevat en alles draait rond reflectie.
Zoals de titel laat vermoeden wordt het een spel van reflecties waarin het capteren van lucht- en zeespiegelingen centraal staat. Er wordt geschilderd in de werkelijkheid zelf met het strand, de zee en de lucht als het canvas en met zeilschepen, rookontwikkeling en figuranten als de verf. Een 'tableau vivant' of levend schilderij dat zich geleidelijk aan vormt, om tot slot terug te verdwijnen.

Uniek is de gigantische reflecterende spiegel van +/- 68 op 22 meter die men op het strand met onze isolatieplaten zal maken.

Wie dit unieke, gratis evenement live wil meemaken, moet die avond in Oostende zijn.
U kan uiteraard ook afstemmen op Canvas die alles vanaf 19 u. rechtstreeks uitzendt.

Meer informatie op https://www.gonewest.be/nl/gonewest/oostende-reflector