Vacuümisolatiepanelen

Vacuümisolatiepaneel, kortweg VIP, is een nieuw soort isolatiemateriaal om aan zeer hoge thermische eisen te voldoen.

Wat is een Vacuümisolatiepaneel (VIP)?

Het Vacuümisolatiepaneel, kortweg VIP, is een nieuw soort isolatiemateriaal in de bouw om aan de zeer hoge thermische eisen te voldoen. Onze Core-VQ®-vacuümisolatiepanelen behalen een lambdawaarde van 0,006 W/mK en zijn daarmee toonaangevend op de markt! Deze sterk presterende isolatie wordt bereikt door een harde kern van pyrogeen kiezelzuur in een performante gasdichte folie te wikkelen en onder vacuüm te brengen. De combinatie van dit gespecialiseerde kernmateriaal en het vacuüm zorgt voor een enorme prestatieverbetering ten opzichte van traditionele isolatievormen. Als u Core-VQ® gebruikt, moet u er wel op letten dat u het niet doorboord door te boren, frezen, spijkeren, ...

Deck-VQ Vacuümisolatiepaneel voor platte daken en terassen van Recticel Insulation

De beste manier om de hoge isolatiewaarde van VIP's te benutten, is door de VIP's volledig in te kapselen en te beschermen voor ze de fabriek verlaten. Hierdoor wordt het risico op beschadiging van de VIP's beperkt. Recticel Insulation heeft bij de ontwikkeling van Deck-VQ® voor deze aanpak gekozen.

Recticel Insulation heeft de kern afgedekt met platen met hoge densiteit om de kern te beschermen. Zo gaat het veel sneller en is het veel veiliger om het product te installeren. De oplossing genaamd Deck-VQ® is zo dun dat het kan worden gebruikt bij de renovatie van platte daken en terrassen waar de beschikbare ruimte beperkt is. U kan zo bijvoorbeeld reeds een RD-waarde van 5,00 m²K/W bereiken als u een Deck-VQ®-isolatiepaneel met een dikte van slechts 45 mm gebruikt!

Bij nieuwbouw kan het drempels vermijden en de bouwkosten voor terrassen en woningen verlagen.
Bij renovaties kunt u vermijden dat u de opstanden moet verhogen, ramen, deuren, enz. moet aanpassen, terwijl het thermische ontwerp zeer efficiënt blijft. (goten, koudebruggen...)

1 2 3

Kenmerken van Deck-VQ®-isolatieplaten

  1. Sterk presterend vacuümisolatiepaneel (Core-VQ®)
  2. Polyisocyanuraat (PIR)-bescherming met hoge densiteit
  3. Ultradun, verkrijgbaar in 45 mm & 60 mm

Casestudy: Terrassen van appartementsgebouw geïsoleerd met Deck-VQ®

De terrassen van het appartementsgebouw 'Residentie Bellevue' in Sint-Idesbald zijn gerenoveerd en duurzaam geïsoleerd met de nieuwe Deck-VQ®-vacuümisolatiepanelen van Recticel Insulation.

“De ultradunne panelen zijn een snelle en kostenefficiënte oplossing omdat er geen structurele aanpassingen nodig zijn bij de renovatie van terrassen en platte daken.”

Heel wat appartementen aan de Belgische kust zijn nog niet voldoende geïsoleerd. Specifiek voor het renoveren en isoleren van dakterrassen stelt zich het probleem dat de ruimte voor isolatie daar heel beperkt is.

Lees de volledige Deck-VQ®-casestudy

Geïnteresseerd in Deck-VQ®, Core-VQ® of vacuümisolatie?

Contacteer ons voor meer informatie

Contacteer ons  

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van Deck-VQ® & ander isolatienieuws van Recticel Insulation.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief arrow_forward