Warmte en rust op zolder

Simfofit akoestische isolatie met gipskartonplaat

Comfortabele woonruimtes

Eigenaar en bewoner Wouter De Vos wilde zijn niet-geïsoleerde zolder omtoveren tot comfortabele woonruimtes: een slaapkamer, dressing en open ruimte voor polyvalent gebruik. Wouter koos voor Fitforall isolatieplaten van 10 cm dik en plaatste die vlot zelf. Ook installeerde hij de akoestische muurisolatie Simfofit® tegen de gemeenschappelijke muur met de buren. Zo garandeerde hij zijn rust en stilte.

Hoe Wouter aan zijn plan begon? Hij sprak een architect aan om zijn zolderverdieping volledig op te meten en zijn gewenste indeling uit te tekenen. In een volgende stap liet hij het onderdak en de dakpannen vernieuwen, dakvensters plaatsen en een schouw integreren. Het houtwerk bleef behouden.

Dan installeerde Wouter de Fitforall isolatieplaten schuin tegen het dak. "Ik moest alleen even nadenken over hoe ik het best zou snijden", zegt hij. "Ik wilde de platen zo dicht mogelijk tegen het bestaande houtwerk krijgen. Dat lukte goed, al zou ik het een volgende keer waarschijnlijk nog beter doen." (lacht)

“De thermische isolatie van de zolderverdieping is nu zo goed als af”, vertelt Wouter. “Ik moet alleen nog wat isolatieschuim wegsnijden en de ruimte tussen de muur en de platen opspuiten. Dankzij de grondige aanpak met kwaliteitsvol isolatiemateriaal zal Wouter stevig besparen op zijn energiefactuur. En zijn huis is nu een aantal aangename ruimtes rijker. Wil hij het ooit verkopen of verhuren? Dan rekent hij op een aantrekkelijke waardestijging.

“Dankzij de Simfofit® panelen op de gemeenschappelijke muur met de buren geniet ik van extra rust.”

Ten slotte pakte Wouter ook de geluidshinder aan. "In dit oude rijhuis was de gemeenschappelijke muur met de buren niet zo goed geïsoleerd. Ik hoorde er veel door. Daarom verlijmde ik er Simfofit® panelen op en geniet ik nu van extra rust. Ik werkte ook meteen daarna de volledige zolder verder af met gipskartonplaten."

Toegepaste isolatieproducten

Simfofit Panel do izolacji akustycznej zmniejszający poziom przenoszenia dźwięków

Simfofit®

Simfofit® is dé oplossing om zelf uw akoestisch comfort te optimaliseren. Dankzij de lichte en flexibele panelen in combinatie met de speciaal ontwikkelde lijm voor akoestische panelen, isoleert u uw binnenmuren in geen tijd. U geniet van een geluidsreductie tot 87% ofwel ΔRw = 9 dB, en werkt eenvoudig af met gipskartonplaten zonder veel extra hulpmiddelen.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Fitforall en Simfofit® dé isolatieoplossingen zijn voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward