Wat is een Vacuümisolatiepaneel of VIP?

Category: Renovatie

De afkorting VIP staat voor Vacuümisolatiepaneel. Een Vacuümisolatiepaneel (VIP) bestaat over het algemeen uit een microporeus kernmateriaal (bv. uit pyrogeen kiezelzuur) dat wordt omhuld door een meerlaagse gasdichte folie. Het geheel wordt dan luchtledig gemaakt en afgesloten, met een bijna-vacuüm binnenin als resultaat.

Door de microporeuze kern en de afwezigheid van lucht worden er uitstekende thermische eigenschappen verkregen. Voor ons Vacuümisolatiepaneel, zoals (Core-VQ®) hebben we een lambdawaarde van 0,006 W/mK, wat gewoonlijk 3-5 keer beter is dan bij traditionele isolatiematerialen.

Vacuümisolatiepanelen worden al enkele tientallen jaren gebruikt in veeleisende toepassingen, vooral als er strenge eisen worden gesteld aan de thermische isolatie (bv. koelkasten). Vacuümisolatiepanelen werden in de bouwwereld ingevoerd om aan de steeds strenger wordende normen te voldoen, aangezien de thermische isolatie van gebouwen de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden.

Recticel Insulation biedt de volgende producten aan:

  • Core-VQ®: het ‘naakte’ VIP en de kern van onze vacuümisolatieoplossingen dat in verschillende systemen kan worden verwerkt (bv. VIP binnenin Deck-VQ®)
    Core-VQ vacuüm isolatie paneel van Recticel Insulation
  • Deck-VQ®: de ideale oplossing, ontwikkeld voor platte daken en terrassen, waarbij het VIP aan alle zijden wordt beschermd door een PIR met hoge densiteit.
    Deck-VQ vacuüm isolatie paneel voor platte daken en terrassen van Recticel Insulation

Interesse?

Heeft u vragen of heeft u een geoptimaliseerd Deck-VQ®-legplan nodig voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward