Watergedragen lijm

Watergedragen lijm die speciaal wordt aanbevolen voor Recticel akoestische isolatie met gipskarton op muren.


Watergedragen lijm die speciaal wordt aanbevolen voor Recticel akoestische isolatie met gipskarton op muren. Voor muurtoepassingen moeten alle ophangingen (zoals verwarmingselementen) aan een voldoende stevige draagconstructie worden bevestigd. De lijm is beschikbaar in 4KG.

Belangrijkste voordelen

 • Watergedragen lijm
 • Verbruik 0.8kg /m²
 • Beschikbaar in emmers van 4KG
 • Geschikt voor doe-het-zelvers

Toepassingen:
Binnenmuur


Aan de slag met lijm watergedragen lijm

Zo gebruikt u Recticel Insulation watergedragen lijm

 

 1. Het aanbrengen is relatief eenvoudig, volgens het principe van verkleving. Gebruik steeds de Recticel-lijm voor akoestische panelen.
 2. Roer de lijm alvorens te gebruiken, zodat hij homogeen is.
 3. De lijm wordt het eenvoudigst aangebracht met behulp van een rol met korte haren. We bevelen sterk aan om 0,8 kg/m² lijm te gebruiken, dus 0,2 kg/m² aan elke zijde.
 4. Lijm één zijde van de Simfofit in  en lijm de basismuur in. Wacht 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de ruimte.
 5. Breng de Simfofit isolatieplaat aan op de muur (druk aan en hou 30 seconden vast).
 6. Breng de lijm aan op de nog zichtbare kant van de Simfofit en op de gipskartonplaat. Wacht 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de ruimte.
 7. Breng daarna de gipsplaat aan op de Simfofit (druk aan en hou 30 seconden vast). De gipskartonplaten moeten 2 à 3 mm van de vloer, de aansluitende muren en het plafond blijven en opgespoten worden met een acrylaatkit.

Installatie van Recticel Insulation watergedragen lijm met akoestische panelen op muren

Compatibele producten

Simfofit Panel do izolacji akustycznej zmniejszający poziom przenoszenia dźwięków

Simfofit®

Dit product gaat uit ons assortiment en kan nog besteld worden tot en met 15/03/2023.

Simfofit® is dé oplossing om zelf uw akoestisch comfort te optimaliseren. Dankzij de lichte en flexibele panelen in combinatie met de speciaal ontwikkelde lijm voor akoestische panelen, isoleert u uw binnenmuren in geen tijd. U geniet van een geluidsreductie tot 87% ofwel ΔRw = 9 dB, en werkt eenvoudig af met gipskartonplaten zonder veel extra hulpmiddelen.

Bekijk product