Welke isolatie is geschikt voor terrassen?

Category: NieuwbouwRenovatie

De waterdichtheid van terrassen wordt in de meeste gevallen op een gelijkaardige manier verzekerd als bij platte daken. De producten van Recticel Insulation voor platte daken kunnen dan ook gebruikt worden voor het isoleren van terrassen. Let wel, de belasting op de isolatie is vaak een stuk hoger dan bij platte daken. Als richtwaarde voor de maximale belasting op de isolatie wordt 1/3 van de druksterkte aangehouden. Eventueel dient de draagstructuur van de terrasafwerking aangepast te worden. Als je meer informatie wenst voor jouw specifiek situatie, neem gerust contact op met onze technische afdeling!

Bijvoorbeeld: We declareren CS(10/y)120 op een aantal van onze producten. Dit komt overeen met een druksterkte van 120 kPa (of 12 ton/m²). Uit de “1/3 – regel” volgt dan een maximale belasting van 40 kPa.

Ontdek al onze isolatieoplossingen voor plat dak en terras

Wist u trouwens dat u met onze Deck-VQ vacuüm isolatiepanelen reeds een RD-waarde van 5,00 m²K/W kan halen vanaf 45 mm dikte?

 

Vacuümisolatie: De ideale oplossing waar de ruimte om te isoleren beperkt is

Deck-VQ® is een thermische vacuum isolatieplaat voor platte daken en terrassen waar de ruimte om te isoleren beperkt is.
Met een dikte van 45mm kunt u reeds een RD-waarde van 5,00 m²K/W behalen.

Ontdek Deck-VQ arrow_forward