Blog
09.05.2022

Veilig en kwalitatief bouwen is een absolute prioriteit voor Recticel Insulation

Wie vandaag bouwt of renoveert, isoleert. Als je met kwalitatieve producten werkt, doe je dat op een veilige manier. Daarom onderwerpen wij onze isolatiematerialen aan strenge regels en wetten, en streven we daarenboven naar de hoogste certificering. Dirk Vermeulen, head of technical management bij Recticel Insulation, legt uit hoe belangrijk kwaliteit is voor Recticel.

Veilig en kwalitatief bouwen met Recticel Insulation

Kwaliteit als absolute prioriteit

⭐ Onze isolatieplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit.

🔎 Met regelmatige controles en testen bewaken we de kwaliteit en veiligheid van onze producten.

🏆 We streven naar de hoogste certificering voor onze isolatieoplossingen en werken daarbij samen met externe partners.

📒 Via brochures, infosessies, certificaten en technische fiches communiceren we heel duidelijk over de technische informatie van onze isolatieproducten en over de verschillende toepassingen ervan.

Dirk Vermeulen - Technisch directeur Recticel Insulation
Dirk Vermeulen
Technisch directeur Recticel Insulation

“Voor Recticel Insulation is kwaliteit een absolute prioriteit”, vertelt Dirk Vermeulen. Hij werkt al 21 jaar bij Recticel Insulation, en is vandaag verantwoordelijk voor het technical competence center - dat zijn de technische experten die mee waken over de kwaliteit - en het technical management, het team dat technische support biedt. 

“Al vanaf dag één, toen onze PIR- en PUR-isolatieoplossingen eerder nicheproducten waren, stellen wij bijzonder hoge kwaliteitseisen”, gaat Dirk verder. “Dat is vandaag, nu de markt voor PIR- en PUR-platen eerder groot is, niet anders. Integendeel: eigenlijk leggen we de lat alleen maar hoger.”

Regelmatige controles, ook op toepassingen

Eerst en vooral heb je natuurlijk de wettelijke eisen en normen waaraan de isolatieoplossingen moeten voldoen. Denk maar aan de Europese bouwproductenverordening en de CE-markering. Dirk: “Onze producten zijn helemaal in overeenstemming met de wet- en regelgeving. Wij kiezen ervoor om dat niet alleen te declareren, maar ook regelmatig te testen via controles.”

Recticel Insulation voert met andere woorden regelmatig controles uit. Dirk: “We controleren productkarakteristieken van de producten zelf, maar valideren ook het gebruik in diverse toepassingsdomeinen. Het is heel belangrijk dat producten op een correcte manier gebruikt worden. Wij streven naar zero complaints, zowel op productniveau als in de toepassing.”

Zo controleert Recticel Insulation bijvoorbeeld hoe de panelen bevestigd en geplaatst moeten worden in verschillende toepassingen. Platte daken krijgen zeker de nodige aandacht. “In geval van een nieuwe samenwerking of een nieuw systeem, kan het zijn dat we zelfs nieuwe testing op poten zetten.”

Audits volgens de hoogste kwaliteitseisen

Isolatiematerialen zijn met andere woorden onderhevig aan heel wat regels en wetten, waardoor ze erg veilig en kwalitatief zijn. Dirk:

“Daarnaast streven we ook naar de hoogste certificaten voor onze producten en voor de toepassingen. Daarvoor werken we samen met externe partners die volgens de hoogste kwaliteitseisen audits uitvoeren.”

Juiste toepassing om veilig te isoleren

Als je veilig wil isoleren, werk je met kwalitatieve isolatiematerialen én zorg je voor een juiste toepassing. Dirk: “Wij wijzen producten toe aan toepassingen: wat zijn de performanties waaraan je product moet voldoen? Stel dat je bijvoorbeeld een vloer isoleert, waarbij de isolatie tussen twee betonlagen zit, wordt er bijvoorbeeld gekeken naar drukvastheid. Voor daken en wanden kijken we bijvoorbeeld naar de brandclassificatie. Recticel Insulation neemt bijvoorbeeld ook een standpunt in om geen brandbare isolatie in te zetten boven 25 m, omdat brandweerdiensten geen interventies kunnen garanderen.”

Open en transparante communicatie

Transparant communiceren, zowel over de regels waaraan de producten moeten voldoen als over de toepassing en de technische informatie ervan, is dan ook zeer belangrijk. “Wij communiceren via brochures, organiseren opleidingen en bieden ook persoonlijke service. Heb je een vraag over een bepaald product? Dan kan je altijd bij ons komen aankloppen. Wij hebben veel expertise in huis, en delen die met veel plezier met onze partners.”

Welke certificaten heeft Recticel en wat houden ze in?

Recticel Insulation streeft het hoogste niveau van certificatie na.

Lees het blogartikel over certificatie arrow_forward