Dé premiegids voor het isoleren van residentiële gebouwen

Alle beschikbare isolatiepremies en hoe die aan te vragen in één handig document

Als stimulans voor een meer energiebewuste renovatie, biedt de overheid een uitgebreid scala aan steunmaatregelen aan, zoals isolatiepremies. Het niet benutten van deze mogelijkheden is zonde. Naast de besparing op de energierekening, de vermindering van de CO2-uitstoot en het extra comfort en de meerwaarde die de woning voor jouw klant oplevert, zorgen de financiële steunmaatregelen van de overheid ervoor dat jouw klant zijn investering in energiezuinige renovatiemaatregelen nog sneller kan terugverdienen.

Vraag hier jouw gratis premiegids aan

📣 UPDATE 2024: 

De tijdelijk hogere Mijn VerbouwPremie in de middelste (35%) en laagste (50%) inkomenscategorieën wordt verlengd voor aanvragen die tot het einde van 2024 worden ingediend, in plaats van tot eind 2023. Oorspronkelijk zou deze verhoogde premie daarna terugvallen naar respectievelijk 25% en 35%. Dit is goed nieuws voor degenen die bezig zijn met renovatiewerkzaamheden maar de premie niet tijdig konden aanvragen en daardoor dreigden de verhoogde premie te verliezen. Ook is dit goed nieuws voor aannemers, omdat ze meer tijd krijgen om bepaalde werkzaamheden af te ronden en de eindfactuur aan de klant te presenteren. Voor klanten die nog moeten beginnen met de werkzaamheden biedt dit nieuwe kansen om alsnog de verhoogde premie aan te vragen, op voorwaarde dat de aanvraag uiterlijk voor eind 2024 wordt ingediend.

Daarnaast wordt ook de extra premie van 8 euro per m² verlengd voor asbestverwijdering in combinatie met muurisolatie (residentieel en niet-residentieel) of dakisolatie (niet-residentieel). In plaats van facturen tot eind 2023, zullen aanvragen tot eind 2025 mogelijk zijn. Facturen opgemaakt in 2024/2025 komen ook in aanmerking voor deze verhoging, mits de aanvraag tijdig wordt ingediend. Voor dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering residentieel is er geen einddatum vastgesteld.

Ik wil dé premiegids ontvangen!

We geven om je privacy. Daarom zullen we jouw gegevens enkel gebruiken om de gids op te sturen of je te contacteren in verband met je aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. We vragen je adres om informatie te kunnen sturen vanuit de juiste regio verantwoordelijke of specialist. Indien je dan verder nog vragen hebt kan je gemakkelijk op die communicatie antwoorden.