Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit met de overname van de thermische isolatieplatendivisie van Gór-Stal

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    22 Maart 2021
  • Type
    Press
Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit met de overname van de thermische isolatieplatendivisie van Gór-Stal

Recticel kondigt aan dat het voorlopige overeenkomsten heeft gesloten met de eigenaars van het Poolse privébedrijf Gór-Stal Sp. z o.o. ("Gór-Stal") om de Gór-Stal activiteiten op het gebied van polyisocyanuraat-gebaseerde (PIR) thermische isolatieplaten over te nemen.

De overname zal in contanten plaatsvinden voor een ondernemingswaarde van EUR 30 miljoen, waarvan EUR 27,25 miljoen betaalbaar is bij afsluiting en EUR 2,75 miljoen betaalbaar in twee gelijke schijven in 2022 en 2023. De transactie is onderworpen aan een bevestigend boekenonderzoek (due diligence) en gebruikelijke opschortende voorwaarden.

In 2015 startte Gór-Stal zijn activiteiten inzake PIR-isolatieplaten met de bouw van een nieuwe fabriek in Bochnia, die zich toelegt op de productie van de hoogwaardige thermische isolatieplaten termPIR® bestemd voor de bouwsector. In 2020 stelde de fabriek in Bochnia 66 mensen tewerk en genereerde het een netto-omzet van EUR 16,7 miljoen en een genormaliseerde EBITDA van EUR 2,5 miljoen, op basis van een kapaciteitsbezetting van circa 40%.

De overname van de Gór-Stal isolatieplaten business zal leiden tot een versnelde expansie naar de Centraal- en Oost-Europese markten, waar Recticel tot dusver niet aanwezig was.

De transactie zal naar verwachting tegen juli 2021 worden afgerond.

Olivier Chapelle (CEO): “De overname van de op PIR gebaseerde isolatieplaten business van Gór-Stal markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze isolatieactiviteiten. Deze acquisitie past perfect in onze ambitie om verder uit te breiden in de groeiende markten voor thermische isolatie in Centraal- en Oost-Europa. Deze beantwoordt aan drie fundamentele basisvoorwaarden: een ‘state-of-the-art’ actief, een perfecte geografische complementariteit en, een focus op hoogwaardige PIR isolatie-oplossingen. We kijken ernaar uit om de nieuwe en zeer bekwame collega's van Gór-Stal te verwelkomen.”