Recticel Insulation lanceert de Recticel roadies: een opleidingsconcept voor aannemers

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    26 Februari 2020
  • Type
    Press
Recticel Insulation start met Recticel Roadies opleidingen

Heel wat aannemers worden dag in dag uit geconfronteerd met vraagstukken op de werf. Hoe kan je bijvoorbeeld bij een renovatie het niveau van het terras behouden? Of hoe kan je vermijden dat er een opstap gecreëerd wordt aan het raam en zo de bestaande schuiframen aangepast moeten worden? Wat als je bij nieuwbouw het afgewerkte vloerpeil binnen op hetzelfde niveau wilt als de afgewerkte terrasvloer? Wat als je met een dakkapel zit en je L-Ments wilt gebruiken op een hellend dak? En hoe isoleer je best na bij een hellend dak waar al isolatie zit?

Recticel Insulation lanceert de Recticel roadies: opleidingen voor aannemers, en dit zowel voor platte als voor hellende daken. Er komt dan ook heel wat kijken bij het plaatsen van dakisolatie, en aannemers willen zich meer en meer bijscholen. Recticel komt hen tegemoet en geeft de aannemer het antwoord op hun vragen.

Recticel roadies

“De bouwsector verandert snel. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van alle actuele toepassingen. In de opleiding wordt de theorie toegelicht aan de hand van beeldmateriaal met praktische voorbeelden en maquettes, maar wij bieden de klant ook de mogelijkheid om vooraf specifieke vragen door te geven. Met andere woorden, wij passen de opleiding aan op maat van de klant en volgens zijn interesses,” zegt Marc Van de Veire, sales engineer pitched roofs van Recticel Insulation.

Tijdens de Recticel roadies opleidingen begeleidt Recticel de aannemer aan de hand van praktijkvoorbeelden in de installatie van de isolatie. Welke dampschermen zijn compatibel met Recticel isolatie? Waarop moet de aannemer letten bij het na-isoleren van een al geïsoleerd plat dak? Hoe verlijmt de aannemer het best de isolatie op het dak? Hoe bevestigt de aannemer het best de isolatie op een hellend dak? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens de Recticel roadies opleiding voor platte of voor hellende daken.

Praktische info

We organiseren deze sessies samen met verschillende partners. Als de opleiding doorgaat in Wevelgem staat ook een uitgebreid bezoek aan de Recticel fabriek op de planning. Op die manier leert de deelnemer de Recticel isolatie kennen van grondstof tot eindproduct.

Tijdens de wintermaanden worden nieuwe opleidingen georganiseerd bij Recticel Insulation, Zuidstraat 15 in Wevelgem of bij onze partners:

Een standaardprogramma start om 8.45 u voor een ochtendprogramma.  Indien een namiddagprogramma wordt gestart om 12u met broodjeslunch.

8.45 u. – 9 u.        Wie is Recticel Insulation?
9 u. – 9.45 u.        Alles over platte daken en de Recticel oplossingen

9.45 u. – 10 u.      Pauze
10 u. – 11.30 u.    Alles over hellende daken en de Recticel oplossingen
11.30 u.                Fabrieksbezoek
12 u.                     Einde

’s Middags wordt een broodjesmaaltijd aangeboden en elke deelnemer krijgt een interessant infopakket met gadget.

De opleidingen zijn gratis en het aantal plaatsen is beperkt.  Recticel is erkend bij FVB Constructiv waardoor je voor je werknemers een vergoeding kunt bekomen.

Inschrijven kan via de Recticel Insulation website: www.recticelinsulation.be/opleidingen