Duurzame groei dankzij isolatie

🡄 Ga naar de overzichtspagina i.v.m. duurzaamheid

De duurzaamheidsreis van Recticel Group begon in 2013. Sindsdien hebben we onze doelstellingen herhaaldelijk bijgewerkt met ambitieuzere doelstellingen. Al vele jaren promoten we thermische en akoestische isolatie als een belangrijk 'wapen' in de strijd tegen klimaatverandering, vanwege de impact op energiebesparing, emissiereductie, beheer van het binnenklimaat en verbeterde levensstandaarden. 

In 2023 is onze ESG-strategie gebaseerd op twee pijlers: ‘Our Race to Net Zero’ en ‘Our Race to Maximum Performance’:

Logo race to net zero

Our Race to Net Zero

‘Our Race to Net Zero’ is een gedetailleerd plan voor de korte- en langetermijnaanpak van Recticel om de opwarming van de aarde te beperken. Het is gebaseerd op duidelijk gedefinieerde materiaalgerelateerde onderwerpen en KPI's en zal ervoor zorgen dat we onze positieve impact op het klimaat maximaliseren, de circulaire efficiëntie verhogen en tegelijkertijd onze concurrentiekracht behouden.

MEER INFO
Race to max performance logo

Our Race to Maximum Performance

‘Our Race to Maximum Performance’ is onze blauwdruk voor het maximaliseren van de bijdrage van onze mensen en oplossingen. Het plan wordt ook ondersteund door relevante materiaalgerelateerde onderwerpen en KPI's en stelt doelen op het gebied van veiligheid, training, diversiteit en medewerkerstevredenheid. Het plan schetst ook onze doelen voor productcertificeringen, eco-designprincipes en duurzaamheidspraktijken op het werk.

MEER INFO

SBTi targets logo

Onze SBTi-doelen

  • Op korte termijn (2030): Scopes 1, 2 net zero & Scope 3 gereduceerd met 25,0% 
  • Op lange termijn (2050): Scopes 1, 2, 3 net zero

Lees meer over de duurzaamheids- en ESG-strategie van Recticel