Webinar
29.04.2021

Livestream event: Duurzaam bouwen volgens de energiedoelstelling van 2050

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst. In dit hightech concept worden zowel thermische als akoestische isolatieoplossingen van Recticel ingezet. We informeren jullie graag verder tijdens events en bezoeken ter plaatse.

Bezoek nu de Werf van de Toekomst

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst. In dit hightech concept worden zowel thermische als akoestische isolatieoplossingen van Recticel ingezet.  We informeren jullie graag verder tijdens events en bezoeken ter plaatse.

Recticel werkt mee aan de Werf van de toekomst

Duurzame innovatie is één van de belangrijkste drijfveren van alle onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van Recticel. Efficiënte isolatie is de kern van ons Sustainability programma, want duurzame isolatie uit zich in minder energieverbruik en CO2-uitstoot. 

Peggy Matthys
Peggy Matthys
Head of Marketing Recticel Insulation

Living Tomorrow is voor Recticel Insulation een innovatielab om nieuwe technieken en tools te onderzoeken en zo onze innovatieve isolatieconcepten verder vorm te geven. In het project Werf van de toekomst analyseren we samen met partners de verdere digitalisatie van het bouwproces en vooral de meerwaarde voor de aannemers en architecten. Innovatie en technologie in de bouwsector gaan ook steeds meer hand in hand. Denk maar aan 3D printen, robotica, BIM, drones… maar nog te vaak is de toegevoegde waarde voor de bouwprofessionals zoek.

Living Tomorrow: de Werf van de toekomst

Naast duurzaam bouwen staat ook technologie hoog op de agenda van Living Tomorrow. De digitale transformatie van de bouwsector is een feit en dit biedt alleen maar opportuniteiten voor Recticel en bouwprofessionals. De Werf van de toekomst maakt technologie tastbaar en geeft een nieuwe dimensie aan het bouwproces. 

Binnenkort kan je de Werf van de toekomst bezoeken, maar wil je nu al weten wat duurzaam bouwen in de toekomst betekent? 
Op 25 maart organiseerden we een livestream event waarin verschillende sprekers (Recticel Insulation, Living Tomorrow, NAV, C-Innovation, Fluvius, Holcim en Schüco) een aantal topics over duurzaam bouwen volgens de energiedoelstellingen 2050, brachten.  

Ons livestream event gemist? Geen nood, je kunt nog steeds de ganse opname van de livestream tijdens de opname hieronder bekijken.

Dirk Vermeulen
Dirk Vermeulen
Head of Technical Management, Recticel

Als je de bouwschil goed aanpakt, dan geniet je niet alleen van meer wooncomfort maar bespaar je ook op energie en reduceer je bovendien de CO2-uitstoot. De Belgische huishoudens zijn de tweede grootste energieverkwisters in Europa. Er is dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel!
 

De Werf van de toekomst bezoeken?

Heb je interesse om de Werf van de toekomst te bezoeken, van zodra dit kan? 

Schrijf je in arrow_forward

Dit kan je ook interesseren: