Blog
08.12.2022

Recticel Insulation bouwt mee aan de gloednieuwe Innovation Campus van Living Tomorrow

Recticel is één van de partners van Living Tomorrow. We zien onze samenwerking met Living Tomorrow als een verlengstuk van onze innovatiestrategie. Samen met alle andere partners en de architecten en aannemers van dit project willen we een aantal duurzame isolatieconcepten verder vormgeven. Die projecten resulteren in CO2-reductie of zorgen voor een verhoogde productiviteit op de bouwplaats, bijvoorbeeld bij het opmeten van een dak via drones.

Stijn Boury, Product Development Manager Recticel Insulation

Ook werken we samen met andere partners binnen het project ‘de gevel van de toekomst’ om aan de isolatie een meer dynamische rol te geven en circulariteit en modulariteit van het systeem centraal te plaatsen. We zijn ervan overtuigd dat we meer en meer in systemen en oplossingen moeten denken. De samenwerking met Living Tomorrow biedt dan ook voor ons als Recticel heel wat opportuniteiten.

Ondertussen heeft de bouw van deze nieuwe innovatiecampus de top bereikt. De bovenste verdieping is afgewerkt, waarmee de indrukwekkende toren zijn maximale hoogte van 49 meter bereikt heeft. De aannemer is hier aan de slag met onze isolatie.

Dit gebouw heeft grote ambities op het vlak van duurzaamheid. Hoe dragen de isolatieoplossingen van Recticel hiertoe bij?

Stijn Boury, Product Development Manager Recticel Insulation:

"Er is gekozen om het dak te isoleren met Eurothane Silver isolatieplaten en Eurothane Silver A afschotisolatie. Bij afschotisolatie wordt de helling van het platte dak, nodig voor de afwatering, gecreëerd via de isolatieplaten zelf. Hellingschape is dan overbodig, waardoor de aannemer een pak sneller kan werken. Recticel tekent op voorhand een legplan uit op maat van het project. Eurothane Silver heeft ook alle nodige attesten en kwaliteitslabels: CE, Keymark, FM Approved, ATG en ATG/H en ten slotte PEFC."

Meer weten over de visie van de architecten achter het nieuwe 'Living Tomorrow'?

Lees hier het blogartikel met de visies van Frederik Vaes (UAU Collectiv) en Bart Thijs.

Lees hier het blogartikel arrow_forward