Akoestische isolatie

Naast thermische isolatie beschikt Recticel Insulation ook over akoestische isolatie om het comfort van de gebruiker te maximaliseren. De akoestische isolatie van Recticel is geschikt voor binnenmuren en aangrenzende muren en zorgt voor een betere en rustigere woonruimte.

Thuis werken, luidruchtige buren, kinderen die op hun kamer muziek spelen... het zijn maar enkele zaken die je doen stilstaan bij de akoestische isolatie van een woning of appartement. Bij een renovatie is het dus belangrijk om naast thermische isolatie ook eens na te denken over hoe je de woning akoestisch kan isoleren.

ENKELE BASISBEGRIPPEN BIJ AKOESTISCHE ISOLATIE

Als we denken aan geluid, en zeker in het geval van overlast, kan het van verschillende bronnen afkomstig zijn. Afhankelijk van dit probleem moet er gekeken worden naar de materialen en hun intrinsieke eigenschappen, maar ook naar zowel de opbouw en detaillering als naar de uitvoering en plaatsing. Als tijdens renovatie de akoestische isolatie niet correct geplaatst is, kan dit nefast zijn voor het gewenste resultaat.
Om de werking van geluid in een constructie beter te begrijpen is het goed om weten dat geluid een trilling is die zich voortplant in een bepaalde materie (lucht, wand, vloer…).

Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen lucht- en contactgeluid:

  • Luchtgeluid: de lucht wordt aan het trillen gezet, bv. een radio of een menselijke stem (geluidsbron).
  • Contactgeluid: een bron veroorzaakt een rechtstreekse impact waardoor een materiaal gaat trillen, bv. het verplaatsen van een stoel of voetstappen.

Geluid kan zowel van binnen als van buiten een gebouw afkomstig zijn. De akoestische binnenmuurisolatie van Recticel reduceert het luchtgeluid en kan gebruikt worden tegen een scheidingswand tussen twee verwarmde, niet-vochtige ruimtes.

Dé Renovatiegids

Dé handige gids voor bouwprofessionals bij akoestische en thermische renovatie isolatieuitdagingen

Vraag jouw gratis exemplaar aan arrow_forward

Deze oplossingen zouden voor jou van nut kunnen zijn