Dé dakrenovatiegids

Dé handige gids voor bouwprofessionals voor het isoleren van daken van residentiële gebouwen

Een hellend of plat dak isoleren tijdens een renovatie: hoe pak je dit het beste aan? Via een duidelijk stappenplan licht deze dakisolatiegids je toe hoe eraan te beginnen.
Van grondige screening van de bestaande situatie tot een afgewerkt renovatieproject. Deze dakrenovatiegids geeft je een antwoord op veel voorkomende vragen:

Hoe renoveer je een plat dak dat onvoldoende afschot heeft? Wat als er al (beperkt) isolatie is voorzien? Hoe wordt de dakisolatie best aangesloten op de muurisolatie? Hoe bepaal je aan welke zijde je isoleert: binnen of buiten? ... en nog veel meer.

Vraag jouw gratis exemplaar aan

Dé dakrenovatiegids afbeelding

Ik wil dé dakrenovatiegids ontvangen!

We geven om je privacy. Daarom zullen we jouw gegevens enkel gebruiken om de gids op te sturen of je te contacteren in verband met je aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Indien je dan verder nog vragen hebt kan je gemakkelijk op die communicatie antwoorden of een e-mail sturen naar privacy.insulation@recticel.com.

Een greep uit de vragen

renovatie hellend dak en plat dak technische tekeningen isolatie

Hoe kan je correct na-isoleren bij een hellend dak?

Er zijn 2 situaties: extra isoleren van binnenuit of extra isoleren aan de buitenkant. Bij beide situaties geldt de basisregel: altijd van dampdicht naar dampopen, naar buiten toe werken.
Ontdek de correcte opbouw en berekening om geen condensatieproblemen te krijgen in dé renovatiegids.

Hoe bevestig je best isolatieplaten voor plat dak?

In het geval van een renovatie is het belangrijk om telkens de ondergrond te controleren op waterdichtheid, algemene conditie en de mogelijkheid tot verlijmen. Er zijn 4 verschillende methodes om pir-platen te bevestigen (afhankelijk van welke pir-plaat). Deze 4 methodes vind je terug in dé renovatiegids.

Vraag dé dakrenovatiegids aan via het formulier en ontdek alle antwoorden.

Schrijf je in voor een Recticel opleiding of infosessie

Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer info

Schrijf je in voor een Recticel opleiding of infosessie arrow_forward