Durf jij de BEN-challenge aan?

Over het artikel

 • Gepubliceerd op
  19 juli 2023
 • Type
  Nieuws
iedereenBEN

Durf jij de BEN-challenge aan?

Sinds 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen BEN zijn. Bijna-EnergieNeutraal. Dit houdt in dat het E-peil 30 of lager moet zijn.  Daarnaast moet de resterende vraag voor verwarming, warm water en eventueel koeling gecompenseerd worden door de eigen productie van hernieuwbare energie. Maar wat betekent dit nu juist? En hoe kan jij een BEN woning krijgen? Schrijf je in voor de challenge en ontdek hoe je in slechts 9 stappen jouw nieuwe BEN-woning kunt realiseren. 

Op de website www.iedereenBEN.be vind je antwoorden op al jouw vragen. Hoe krijg jij jouw E-peil onder de 30? Hoe kies je een geschikte verwarmingsinstallatie? Waarom is een goede ventilatie belangrijk? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? En nog belangrijker: hoe houd je jouw budget onder controle? De marktleiders uit de Vlaamse bouwsector leggen jou alles haarfijn uit, van A tot Z. Zij geven antwoorden op jouw vragen en geven je een beter beeld van wat BEN-bouwen nu precies inhoudt in de praktijk en welke oplossingen er beschikbaar zijn. Ook Recticel Insulation is één van de partners.

In 9 stappen op weg naar een BEN-woning

De BEN-challenge is heel eenvoudg. Deze bestaat uit 9 nieuwsbrieven. Schrijf je in en ontvang elke week één nieuwsbrief per e-mail. Op deze manier geniet je gedurende 9 weken van interessante lectuur die je stap voor stap dichter bij de realisatie van jouw BEN-woning brengt.

De 9 stappen (en nieuwsbrieven) die op je wachten zijn:

 1. Een duidelijk financieel plan voorkomt verrassingen.
 2. Goede dakisolatie, daar begint het mee.
 3. De keuze van je ramen kan best meteen de goede zijn.
 4. Hoe lager de U-waarde van je buitenmuren, hoe beter.
 5. Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis.
 6. Met goede vloerisolatie heb je minder snel koude voeten.
 7. Efficiënt verwarmen met hernieuwbare energie, het loont!
 8. Goed isoleren kan niet zonder een goede luchtdichtheid en goede ventilatie.
 9. Maak je woning ‘hittegolfproof’.

Het eindpunt van deze reis? Een Bijna-EnergieNeutrale woning voor iedereen. Iedereen BEN dus!

Sta je ook te popelen voor deze challenge? Schrijf je in, in slechts enkele kliks, via deze link. Zo kom je stap voor stap dichter bij het realiseren van jouw BEN-woning.

Wil je meer weten over BijnaEnergie-Neutraal? Ook renovatieplannen? Van plan om een nieuwbouw aan te kopen? Alle nuttige informatie vind je op www.iedereenben.be.

Meer info nodig of vragen over isolatie?

Je kan bij ons terecht: we bieden je een scala aan isolatieoplossingen en advies om je verder te helpen.

Meer info over isolatie arrow_forward