Transport: grotere ladingen, minder kilometers

🡄 Ga naar de overzichtspagina i.v.m. duurzaamheid

Transport levert de op twee na belangrijkste bijdrage aan de koolstofvoetafdruk van onze PIR-isolatieplaten, hoewel het slechts 2,5% uitmaakt. We hebben al verschillende maatregelen genomen om onze koolstofuitstoot op dat gebied te verminderen en we blijven andere manieren onderzoeken om net zero te bereiken.

Illustratie van vrachtwagen met PIR-isolatie transport

Projecten duurzame inzet van transport

We werken samen met lokale partners rond onze fabrieken om onze voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Het doel is onnodige reiskilometers te beperken en de meest efficiënte manier te vinden om onze lichtgewicht platen bij onze klanten af te leveren door rekening te houden met files, weersomstandigheden, voertuigcapaciteit, leveringsafspraken en retourvrachten.

Lokale logistieke partners

Lokale logistieke partners

We werken samen met verschillende lokale logistieke bedrijven per fabriek, elk gespecialiseerd in een specifiek gebied. Op die manier kunnen we onze totale transportafstand beperken en onze routes optimaliseren om lege retouren te vermijden. We proberen ook waar mogelijk ladingen te bundelen (door te leveren op D+2 in plaats van op D+1).

Maximale belastingen

Maximale belastingen

Onze platen worden geleverd in vrachtwagens van 2,80 meter hoog in plaats van 2,60 meter om de laadcapaciteit te vergroten en extra wegkilometers te vermijden. We zorgen er ook voor dat de meeste vrachtwagens volledig geladen onze fabrieken verlaten.

Lichtgewicht producten

Lichtgewicht producten

Het gemiddelde gewicht van onze isolatieplaten bedraagt 35 kg/m³. Dat betekent dat een volgeladen vrachtwagen ongeveer 2 ton weegt, wat peanuts is gezien het grote volume isolatieplaten dat 1 vrachtwagen kan leveren. En omdat lichte ladingen het brandstofverbruik verminderen, beperkt dit automatisch de koolstofvoetafdruk van ons transport.