Blog
26.04.2021

Een woning energiezuinig renoveren? Welke maatregelen kan men het beste treffen en hoe informeer je je klanten?

De bouwheer wil zijn woning energiezuinig renoveren. Welke maatregelen kan hij het beste nemen en hoe informeer je hem het beste? 

 

Hoe informeer je je klanten het beste om de woning energiezuinig te renoveren?

De beste manier om te renoveren met het oog op energiebesparingen, is volgens de principes van de Trias Energetica

Concreet wil dit zeggen dat in eerste instantie de energieverliezen beperkt worden.  

Dit kan men doen door de gebouwschil aan te pakken, meer bepaald door het plaatsen van voldoende isolatie en een luchtdichte afwerking. Recticel Insulation heeft voor elk gebouwschilonderdeel (muur, dak, vloer) een op maat gemaakt product. Zo kan men energieverbruik drastisch inperken want de zuinigste energie is deze die men niet gebruikt. 
Logischerwijs begint men met het dak, want daar gaat de meeste energie verloren. 

Nadat de gebouwschil optimaal is (geïsoleerd én luchtdicht), kan men proberen om de energie die nog nodig is, op te wekken op een groene manier.  

Als laatste stap kan men dan nog opteren om de energie die verbruikt wordt door traditionele toestellen, zo energiezuinig mogelijk op te wekken.  

 

Bereken jouw isolatiebesparing in geld, energie en CO2 uitstoot via ons isolatiekompas. 

In de praktijk: doe de BENOvatietest

Beantwoord de verschillende vragen van de BENOvatietest en ontvang op basis van je antwoorden een BENOvatierapport in je mailbox waarin staat hoe goed – of slecht – je woning scoort.

Samen met dat verslag krijg je – gratis, objectief en volledig op jouw maat – een schat aan BENOvatieadvies, met onder andere info over de BENOvatiedoelstellingen van elke renovatiestap in kwestie, met een link naar de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, en naar een overzicht van de mogelijke premies of andere financiële stimuli.

Om te weten of je goed bezig bent, vul je dus beter eens de gratis BENOvatietest op www.mijnBENOvatie.be in.   Een initiatief om zowel professionelen ans verbouwers aan te sporen zo energiezuinig mogelijk te renoveren (te 'BENOveren' dus).

Wil je nog meer info en weetjes over renovatie?

Schrijf je dan in op onze Recticel nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de sector!

Schrijf je in arrow_forward

Dit kan je ook interesseren: