Gedaan met renoveren, start met BENOveren

Over het artikel

 • Gepubliceerd op
  18 juli 2023
 • Type
  Nieuws
mijn BENOvatie

Gedaan met renoveren, start met BENOveren

Energiefactuur verlagen, wooncomfort verhogen, je woning een hogere waarde geven, het milieu een grote dienst bewijzen én genieten van tal van premies? Nee, het is geen mission impossible. Dit kan allemaal door gewoon simpelweg te BENOveren. Maar wat betekent BENOveren in de praktijk? Dat leggen wij jou graag uit.

BENOveren in 5 stappen

BENOveren. Beter renoveren. Dat doe je aan de hand van 5 stappen. Stap voor stap, tot we je droom- én energiezuinig huis creëren.

 1. Het dak
  Een dak boven je hoofd. Dat is waar alles start. Of het nu een plat of hellend dak is, isolatie is essentieel. Ook al gehoord dat warme lucht stijgt naar boven? De warmte laten we liever in huis. Met onze isolatie loopt alles van een leien dakje.
   
 2. De buitenmuren
  Als je je buitenmuren thermisch isoleert, kan je het warmteverlies via de buitenmuren beperken en voorkom je temperatuurschommelingen. Kies je ook voor geluidsisolatie? Dan vermijd je bijvoorbeeld ook geluidshinder van je straat (of buren).
  P.S.: Bij ons kan je ook terecht voor jouw binnenmuren!
   
 3. Glas, ramen & deuren
  Ja, ook die zijn niet te vergeten. Ga je voor dubbele beglazing of misschien drievoudig? En je deur, die is als een barrière tussen alle ruimtes. De warme of koude lucht, die laten we niet ontsnappen.
   
 4. De vloer
  Terwijl warme lucht naar boven stijgt, dringt koude lucht door de grond. Met vloerisolatie kan je ervoor zorgen dat geen energie verloren gaat via de vloer. Bovendien helpt het ook bij het voorkomen van vochtproblemen, zoals optrekkend vocht uit de grond. Of het nu gaat over een vaste ondergrond of zoldervloeren. Voor iedere soort bieden wij een oplossing.
   
 5. De technieken
  Last but not least zijn de juiste technieken én energiebronnen. Met andere woorden alle installaties die zorgen voor verwarming, sanitair warm water, ventilatie en elektriciteit. Denk dus maar aan zonnepanelen, regenwater, huisautomatisering enz. De laatste puntjes op de i.

Veel meer dan enkel isoleren

BENOveren gaat over veel meer dan alleen maar isoleren. Naast alle isolatieoplossingen- en mogelijkheden wordt de nodige aandacht besteed aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering. Verstandiger omgaan met energie, ook dat leer je bij www.mijnBENOvatie.be dankzij de gouden tips.

Benieuwd naar meer? Vraag jouw BENOmagazine aan via de website. Gratis inspiratie, informatie & tips in jouw brievenbus. Wat wil je nog meer?

Ook starten met BENOveren?

Wil je ook starten met BENOveren? Stap één is isoleren. 

Meer informatie nodig over isoleren door experts? Surf dan verder op onze website en ontdek al onze isolatieoplossingen. Recticel staat tot jouw dienst!

Start met isoleren arrow_forward