Hoe installeer ik Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen?

Category: NieuwbouwRenovatie

Deck-VQ® kan worden toegepast bij warme platte daken of terrassen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. In het algemeen worden de panelen geïnstalleerd over de bestaande dakbedekking (renovatie) of over de nieuwe dampremmende laag (nieuwbouw). De waterdichting komt daarna bovenop de isolatie en wordt op de juiste manier afgewerkt.

Deck-VQ vacuüm isolatie paneel schema voor platte daken en terrassen van Recticel Insulation 
    
Het Deck-VQ®-concept is een compleet pakket, ontworpen om het risico te beperken dat het VIP wordt beschadigd tijdens de installatie.

Deck-VQ vacuüm isolatie paneel voor platte daken en terrassen van Recticel Insulation

We hebben een paar unieke kenmerken en diensten zodat u zich geen zorgen hoeft te maken:

Boren mag NIET? Hoe bevestig ik Deck-VQ®?

  • De PIR-beschermplaten zijn compatibel met diverse lijmen en waterdichtings-systemen*.
  • De PIR met hoge densiteit beschermt het VIP binnenin tegen (gewone) fysieke schade, waardoor een opbouw met ballast mogelijk is.

Zagen mag NIET? Hoe bedek ik het volledige oppervlak?

  • Deck-VQ®-panelen zijn in vier standaardafmetingen (mm x mm) verkrijgbaar: 1200x600 / 1200x300 / 600x600 / 600x300 waardoor een optimale configuratie voor uw project kan ontworpen worden.
  • Wij bieden PIR-isolatie in de overeenstemmende dikte aan voor details (bv. hoeken, randen en dakdoorvoer) of om smalle stroken op te vullen.
  • Onze technische afdeling kan voor een geoptimaliseerd legplan (zoals een puzzel) zorgen als hulpmiddel bij de installatie. Aarzel niet om ons te contacteren!

    Voorbeeld van een legplan: Deck-VQ vacuüm isolatie paneel installatie schema layout voor platte daken en terrassen van Recticel Insulation

*Wij raden koudverlijmde éénlaagse systemen aan (bv. met vlies gecacheerde PVC of met vlies gecacheerde EPDM) of meerlaagse bitumineuze systemen (zelfklevende partieel verkleefde basislaag en gevlamlaste toplaag). Contacteer onze technische afdeling voor meer informatie over compatibiliteit of voor ondersteuning bij uw project.

 

 

Interesse?

Heeft u vragen of heeft u een geoptimaliseerd Deck-VQ®-legplan nodig voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward