Isolatiebarometer

Belgische huisbewoner tweede grootste energieverkwister in Europa

Elke Belg stoot met zijn woning gemiddeld 1,42 ton CO2 per jaar uit en is daarmee de tweede grootste residentiële CO2-uitstoter in Europa. Belangrijkste slokop in het residentieel energieverbruik is onze ruimteverwarming.
 Isolatiebarometer 2021 Recticel Insulation download
Het probleem ligt niet zozeer bij ons Belgische klimaat, maar veeleer bij de status van ons woningbestand. Onze huizen zijn niet enkel groot en verouderd, maar bovenal hoogst energie-inefficiënt, zo blijkt uit de Isolatiebarometer 2021 van Recticel Insulation, een belangrijke marktspeler in thermische en akoestische isolatie.

Isolatiebarometer 2021: Broeikasgasuitstoot per sector in België (2019)

Meer weten? Vraag hier onze 2021 whitepaper aan:

We geven om uw privacy. Daarom zullen we uw gegevens enkel gebruiken om de pdf op te sturen of u te contacteren in verband met uw aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. U kunt ten allen tijde uw persoonsgegevens raadplegen, wijzigen of laten verwijderen door een verzoek te sturen naar privacy.insulation@recticel.com.

Isolatiekompas rekentool isolatie besparing 2021 Recticel Insulation

Bereken je besparing met het isolatiekompas

Wist je trouwens dat België jaarlijks meer dan 2,5 miljard euro energie verloren laat gaan?

Mochten we alle niet-geïsoleerde daken, muren en vloeren van onze huizen isoleren, dan kan in België meer dan 35.000 GWH, 7,5 Mt CO2 en 2,5 miljard euro worden bespaard. En dan laten we de vele duizenden woningen die onvoldoende zijn geïsoleerd nog buiten beschouwing. Ook daar valt met na-isolatie nog heel wat winst te halen voor het milieu en onze portemonnee.

Wil je weten hoeveel je kan besparen met isolatie? Bereken het zelf met het Isolatiekompas.

Bereken je isolatiebesparing met het isolatiekompas van Recticel

Op de hoogte blijven van whitepapers, nieuws & innovaties?

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontvang al onze renovatietips, advies, blogs, podcasts, video's en veel meer over de isolatiewereld

Schrijf je in arrow_forward

Pieter Bailleul, Technical Manager Belux van Recticel Insulation

“We worden in België geconfronteerd met opmerkelijk veel bouwschil en opmerkelijk veel oude bouwschil. Een grote warmteverliesoppervlakte dus, wat een zwakte is, maar ook een opportuniteit”

Pieter Bailleul, Technical Manager Belux van Recticel Insulation

Persartikel / blog

In de blog op ons kenniscentrum Recticel Experts gaan we dieper in op de resultaten van de isolatiebarometer.

Benieuwd? Lees de blog arrow_forward

Download de 2020 Isolatiebarometer whitepaper

Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moeten bijna alle Belgische woningen onder handen worden genomen, zo blijkt uit de Isolatiebarometer 2020 van Recticel Insulation, marktleider in thermische en akoestische isolatie.

In de uitgebreide whitepaper gaan we dieper in op de huidige isolatie- en renovatie uitdagingen, trends en de praktische oplossingen voor het ideale renovatietraject.

Met welke diktes van dak-, buitenmuur- of vloerisolatie bereik je bijvoorbeeld de isolatiewaarden 2050? Ontdek dit en veel meer in de isolatiebarometer whitepaper.

download de isolatiebarometer whitepaper in pdf formaat

 

Dirk Vermeulen geeft duiding bij de isolatiebarometer

Meer informatie?

Heb je vragen naar aanleiding van de Isolatiebarometer?
Of wens je te weten hoe jij het meest efficiënt je woning kan isoleren?

Contacteer ons arrow_forward