Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst.

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    22 Februari 2021
  • Type
    Press
Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Iedereen kent Living Tomorrow wel van het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Hoe zullen we morgen wonen, bouwen of energie besparen? Hoe zien de steden van de toekomst eruit? Hoe evolueert de bouwindustrie? En wat met verdere digitalisatie van het bouwproces? Jaarlijks geeft Living Tomorrow meer dan 150.000 bezoekers een antwoord op deze en andere boeiende vragen.

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst. In dit hightech concept worden zowel thermische als akoestische isolatieoplossingen van Recticel ingezet.

Duurzame innovatie is één van de belangrijkste drijfveren van alle onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van Recticel. Efficiënte isolatie is de kern van ons Sustainability programma, want duurzame isolatie uit zich in minder energieverbruik en CO2-uitstoot.

 Recticel living tomorrow hotel van de toekomst

Naast duurzaam bouwen staat ook technologie hoog op de agenda van Living Tomorrow. De digitale transformatie van de bouwsector is een feit en dit biedt alleen maar opportuniteiten voor Recticel en bouwprofessionals.

“Living Tomorrow is voor Recticel Insulation een innovatielab om nieuwe technieken en tools te onderzoeken en zo onze innovatieve isolatieconcepten verder vorm te geven. In het project Werf van de toekomst analyseren we samen met partners de verdere digitalisatie van het bouwproces en vooral de meerwaarde voor de aannemers en architecten. Innovatie en technologie in de bouwsector gaan ook steeds meer hand in hand. Denk maar aan 3D printen, robotica, BIM, drones… maar nog te vaak is de toegevoegde waarde voor de bouwprofessionals zoek”, zo verduidelijkt Peggy Matthys, Head of Marketing bij Recticel Insulation.

De Werf van de toekomst maakt technologie tastbaar en geeft een nieuwe dimensie aan het bouwproces.

Binnenkort kan je de Werf van de toekomst bezoeken, maar wil je nu al weten wat duurzaam bouwen in de toekomst betekent?

Volg op donderdag 25 maart het livestream event vanuit Living Tomorrow

Talrijke bezoekers ontvangen bij Living Tomorrow in Vilvoorde is voor het ogenblik helaas niet mogelijk omwille van de coronapandemie. Als alternatief organiseert Living Tomorrow, samen met Recticel Insulation en andere partners, een livestream event op donderdag 25 maart om 19 u. Tijdens deze livestream behandelen verschillende sprekers (Recticel Insulation, Living Tomorrow, NAV, C‑Innovation, Fluvius, Holcim en Schüco) een aantal topics over duurzaam bouwen volgens de energiedoelstellingen 2050. Registreer u onderstaand om deze livestream te volgen.

Schrijf je in voor het livestream event op 25 maart

 

Dit livestream event is afgelopen.

Heb je het gemist? Geen probleem, bekijk de volledige opname op youtube

Livestream event Living Tomorrow 2021 op youtube

Schrijf je in voor het livestream event op 25 maart

Een blik in de toekomst van het bouwen en verbouwen met praktijkgerichte tips & tricks aan de hand van cases? Schrijf je snel in voor het livestreaming event ‘Duurzaam bouwen volgens de energiedoelstellingen van 2050’ op 25 maart 2021 van 19u. - 20u30 u.

Deelname is gratis, registratie is verplicht.

Schrijf je in voor het livestream event arrow_forward