Recticel Insulation produceert geïsoleerde hoogperformante isothermische verpakking voor de wereldwijde distributie van covid-vaccins

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    23 Maart 2021
  • Type
    Press
Recticel Insulation produceert geïsoleerde dozen voor de wereldwijde distributie van covid-vaccins

Recticel produceert geïsoleerde hoogperformante isothermische verpakking voor het vervoer van vaccins ter bestrijding van de Covid-19-pandemie. Deze dozen uit performante vacuümisolatiepanelen, gecombineerd met koelmiddelen, zorgen voor behoud van een temperatuur onder -70 °C gedurende meedere dagen, wat van cruciaal belang is voor de veilige levering van veel van deze temperatuurgevoelige vaccins. Door dit lopende programma is en blijft Recticel Insulation een belangrijke schakel in de logistieke distributieketen van de corona-vaccins over de hele wereld.

Geïsoleerde hoogperformante isothermische verpakking

Om de temperatuur gedurende meerdere dagen zo laag te houden is een uitstekend isolatieproduct nodig. Vacuümisolatiepanelen, ook wel VIP’s genoemd, zijn dunne platen met een thermische prestatie van 0,004 W/mK, die een isolatiedikte mogelijk maken die tot vijfmaal kleiner is dan bij conventionele isolatiematerialen. Het VIP-paneel VQ-Si van Recticel is een perfect materiaal als kern van een verpakkingssysteem met beheerste temperatuur, zodat deze hoogwaardige producten veilig en binnen een geoptimaliseerde verpakkingsgrootte kunnen worden vervoerd.

Recticel Insulation produceert de vacuüm isolatiepanelen in zijn fabriek in Slovenië, waar het 5 jaar geleden een joint venture oprichtte met Turvac. Turvac, van oudsher gespecialiseerd in isolatie van witgoed, heeft deze technische expertise onder meer ingebracht in de markt voor verpakkingen met gecontroleerde temperatuur. Door Turvacs kennis en Recticels expertise in de bouwsector te bundelen, komt een waardevolle samenwerking tot stand.

"We worden geconfronteerd met ongekende uitdagingen en eisen in de sector van de temperatuurgecontroleerde verpakkingen als gevolg van de wereldwijde pandemie. Een snelle levering van grote volumes is van het allergrootste belang voor onze wereldwijde klantenkring. De laatste maanden waren een enorme logistieke oefening voor ons bedrijf maar we blijven de uitdaging aangaan en investeren verder in onze productiecapaciteit om Recticels engagement ten opzichte van onze klanten te tonen, en ook het grotere globale plaatje", legt Chris Knowles, Business Manager VIP Insulation uit.

Toekomstige uitdagingen verslaan met vacuümisolatie

In een wereld die zo snel verandert, helpt vacuümisolatie ons het hoofd te bieden aan de uitdagende eisen van vandaag en morgen. De ultradunne panelen met innovatieve hoogthermische prestaties vormen een uiterst veelzijdig product dat kan worden gebruikt voor allerlei isolatie-eisen in de verpakkingsindustrie, de bouwsector... De mogelijkheden zijn eindeloos en de uitdagingen in de wereld zijn groot, een perfecte combinatie voor een zekere toekomst in vacuümisolatie.