Recticel Insulation schenkt cheque van € 1.000 aan Acres of Hope Belgium

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    16 Maart 2020
  • Type
    Press
Recticel Insulation schenkt cheque van € 1.000 aan Acres of Hope Belgium

Recticel Insulation is op zoek naar talent. Verschillende vacatures geraken moeilijk ingevuld. Daarom schakelt het bedrijf ook haar eigen medewerkers in om, als ambassadeurs van Recticel, nieuwe collega’s aan te brengen. Binnen deze actie ‘Bring a friend’ volgt er ook een beloning in de vorm van een gift aan een maatschappelijk goed doel naar keuze.

€ 1.000 voor Acres of Hope Belgium

Onze nieuwe collega werkt ondertussen al meer dan zes maanden bij Recticel Insulation als machineoperator. Hij werd aangebracht door medewerker Karel Feijtraij. Als beloning mocht Karel een bedrag van € 1.000 schenken een goed doel. Hij koos voor de organisatie Acres of Hope Belgium. De cheque werd op 5 maart plechtig overhandigd.

Wie is Recticel Insulation?

Recticel Insulation maakt deel uit van de Recticel Groep, en is een betrouwbare en ervaren partner in de bouwsector met zes decennia ervaring. Recticel biedt hoogwaardige thermische en akoestische isolatieoplossingen voor zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen. Haar producten en diensten zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van bewoners aan comfort en een grotere energie-efficiëntie.

Wat is Acres of Hope Belgium?

Acres of Hope Belgium is een humanitaire organisatie die zich inzet voor mensen in Afrika die het moeilijk hebben. Deze organisatie focust zijn hulp vooral op vrouwen en kinderen in nood in Liberia. De organisatie is werkzaam in Liberia sinds 2006.

Realisaties:

  • AoH Rock Hill Community School, gebouwd in 2010 en operationeel sinds 2012. Acres of Hope steunt het schoolgeld van 300 kinderen uit de Rock Hill gemeenschap met € 5/ per kind / per maand. Zonder die tussenkomst gaan kinderen niet naar school en werken ze vanaf 5 jaar in de steengroeve. Kinderen kunnen in deze school terecht vanaf 2 jaar in de kleuterklas tot en met het 3de middelbaar.
  • Voor de weeshuisschool Living Faith werden 40 nieuwe schoolbankjes aangeleverd en het gebouw kreeg een nieuw dak.
  • Voor het Zeekazo Mobile Health team werd een ‘Clinic’ gebouwd, een echotoestel en een mini-ambulance geschonken en zij kregen 5 jaar een financiële ondersteuning voor hun werking. Dit project is overgedragen aan het Zeekazo team dat nu zelfstandig het project verder zet.
  • Acres of Hope ondersteunt een mobiel team van vroedvrouwen in de omgeving van Zahn Zeeye, een groot dorp diep in de Liberiaanse Jungle. De kindersterfte is heel hoog in het gebied, vele moeders en baby’s sterven aan infecties kort na de geboorte. Heel veel van deze doden kunnen voorkomen worden indien er betere gezondheidszorgen aanwezig zouden zijn. Daarom bouwt AoH momenteel een Clinic voor dit mobiele team in Zahn Zeeye.

De geschonken € 1.000 via Recticel zullen gebruikt worden om het schoolgeld van 16 kinderen te voorzien voor het volgend schooljaar 2020-2021. Super bedankt in naam van deze Liberiaanse kinderen (Faith, Yamah, Favor, Miatta, Emmanuel, Blessing, Jamel, Kolin, Princess, Josiah, Samuel, Mercy, William, David, Ester en Christian).