Recticel-isolatieoplossingen PEFC- gecertificeerd

Recticel Insulation is trots om aan te kondigen dat het het befaamde PEFC-label heeft behaald voor zijn meerlaagse thermische isolatieoplossingen. Dit maakt Recticel de eerste PIR/PUR‑fabrikant die geautoriseerd is om dit milieulabel te gebruiken.

Over het artikel

  • Gepubliceerd op
    03 Februari 2022
  • Type
    Press
Recticel isolatieoplossingen PEFC gecertificeerd

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een toonaangevende wereldwijde alliantie van nationale boscertificeringssystemen, gevestigd in Genève, Zwitserland. De non-profit, niet-gouvernementele organisatie bevordert bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is, door middel van onafhankelijke certificering door derden.

Recticel isolatieoplossingen PEFC gecertificeerd - video thumbnail

Recticel Insulation zal hoogwaardige thermische isolatieoplossingen aanbieden, met meerlaagse bekledingen gemaakt van houtvezels afkomstig uit PEFC-gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen.

Het PEFC-label zal te vinden zijn op de Recticel Euroroof® Max, IP PIR, Eurowall®, Eurowall® EEurothane® Silver, Eurothane® Silver A, Eurofloor en Euroroof® isolatieoplossingen.

Recticel Insulation beschikte al over het PEFC-keurmerk voor enkele isolatieproducten die in haar fabrieken in Bourges (Frankrijk) en in Stoke-on-Trent (het Verenigd Koninkrijk) worden geproduceerd. Nu wordt deze PEFC-certificatie verder gefaseerd uitgerold voor meer producten en in alle fabrieken waar meerlaagse bekledingen worden ingezet.

“Met het PEFC-label op onze isolatieproducten bewijzen we onze inzet voor duurzaamheid voor architecten, sleutel-op-de-deur bedrijven, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook voor eindgebruikers.” zegt Dirk Vermeulen, Head of Technical Management bij Recticel Insulation.

Recticel Groep duurzaamheidsstrategie

Duurzaamheid is diep verankerd in de strategie van Recticel en sluit nauw aan bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de Europese Green Deal. Recticel zet zich in voor het vinden van verantwoorde oplossingen voor de uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering. Zo is de CO2-uitstoot vermeden door zijn isolatieoplossingen in 2020 46 keer groter dan de CO2-voetafdruk van scope 1, 2 en 3 van alle Recticel Groep activiteiten samen.

Recticel streeft naar sterke prestaties op zowel financieel als niet-financieel gebied. Transparantie over onze duurzaamheidsdoelstellingen en -prestaties is de sleutel tot het verdienen en behouden van het vertrouwen en de steun van onze belanghebbenden. Onze meest recente ESG-scores (environment, social, governance) van CDP en MSCI zijn beschikbaar op onze website www.recticel.com.