Recticel isoleerde deze nieuwbouwwoning van dak tot vloer. Energiezuinigheid ten top!

energiezuinige nieuwbouwwoning te Lembeke met Recticel Powerwall guitengevelisolatie

Nieuwbouwproject kunstzolder.be

Internetgalerij kunstzolder.be ging in januari 2013 in zee met architect Jens Van Zele voor een energiezuinig gebouw in Lembeke (nabij Eeklo). De architect trok resoluut de milieuvriendelijke kaart en koos voor Recticel Insulation als projectpartner. Verhoye-Dult, erkend Recticel Insulation plaatser, zorgde voor de uitvoering. Het ontwerp liet geen centimeter onbenut en is zonder meer een groen project om mee uit te pakken: van duurzame isolatietechnieken en natuurlijke materialen over een warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem tot een slimme oriëntatie en zonneschermen. Het resultaat? Een prachtig gebouw en een inspirerend voorbeeld voor mensen met energiezuinige bouwplannen.

Van Zele koos Recticel Insulation als isolatiepartner om twee redenen: niet alleen paste de bijzonder lage lambda-waarde perfect bij de energiedoelen, ook de reputatie van Recticel en haar producten gaven de doorslag.

“Ik koos voor Recticel Insulation als isolatiepartner omwille van de uitstekende isolatiewaarde.”

 

 

Recticel: drie platen, één bouwschil

De woning werd van boven tot onder voorzien van Recticel Insulation isolatie en dat bood heel wat extra voordelen. De Powerdeck F platdakisolatie maakte de luchtdichte bouwschil compleet: de goede stabiliteit is hier cruciaal voor, zowel de beloopbaarheid als de groene technologieën (zonneboiler en later zonnepanelen) die op het dak geïnstalleerd werden.

Jens Van Zele, architect: "De harde Eurofloor vloerisolatie biedt aanzienlijk meer drukweerstand, en dus meer stabiliteit. Voor de buitengevels was Powerwall® isolatie dan weer ideaal. De relatief dunne plaat bood maximale isolatie in de beschikbare ruimte. En de plaatsing verliep erg vlot, dankzij het tand-en-groefkliksysteem aan de vier zijden van de platen. Powerwall® isolatie van Recticel Insulation maakt deel uit van het Isofinish® concept voor buitengevelisolatie."

Enkele resultaten:
Energieprestaties: 32 KWh/m² (op jaarbasis)
K-peil: 31
E-peil: 42

energiezuinige nieuwbouwwoning te Lembeke met Eurofloor vloerisolatie

Toegepaste isolatieproducten

Eurofloor

Eurofloor®

Eurofloor isolatieplaten voorzien in een bijzonder goede vloerisolatie met een zeer dunne isolatielaag. De platen zijn snel en efficiënt te installeren, dankzij hun dun en optimaal formaat.

Bekijk product

Powerdeck F

Powerdeck® F

Powerdeck® F is een thermische isolatieplaat voor platdakconstructies en is compatibel met uiteenlopende dakbedekkingen.
Deze isolatieplaat wordt gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid. Dit staat garant voor de vlakke oppervlakteafwerking die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bekijk product

Powerwall

Powerwall®

Powerwall® biedt een duurzaam, efficiënt en doorlopend isolatieschild rondom de woning en kan worden gecombineerd met een waaier aan gevelafwerkingen. Bovendien is het snel te installeren, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en staat het tevens garant voor uitstekende thermische prestaties.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Recticel Insulation dé oplossingen aanreikt voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward