Stadshuis wordt 2 duplex-lofts

De ligging van deze woning had veel kwaliteiten zoals haar oriëntatie, geen overburen, de nabijheid van de stad, openbaar vervoer, een publieke zijstraat met toegang tot de tuin met bijgebouwde garage. De tuin kijkt uit en sluit aan op een grote groene plek. Een ideale plek voor 2 grote stedelijke appartementen, 110 m² en 90 m².

RETHINK
Niets aan dit huis is standaard, voortdurend is gezocht naar efficiëntie, logica en detail. Elke m² is uitgepuurd. Met dank aan de aannemers die de architecten hierin hebben gevolgd.   De nieuwe draagvloeren zijn vervaardigd uit industriële staalbetonvloeren die zichtbaar blijven.

RECONSTRUCT
Er is enorm veel bouwmateriaal hergebruikt uit de afbraak en uit andere afbraakwerven - Urban Mining - zonder in te boeten aan kwaliteit. Alle zones zijn in detail hertekend en grotendeels door de architecten zelf gebouwd. De bewaarde buitenmuren zijn gerestaureerd en zichtbaar gelaten als contrast met de hedendaagse design invulling. 

Er werd ook voldoende na-geïsoleerd om de woning energetisch te optimaliseren.  De nieuwe gevels werden voorzien van 12 cm Eurowall isolatie van Recticel.