Dé vloerrenovatiegids

Dé handige gids voor bouwprofessionals voor het isoleren van vloeren van residentiële gebouwen

Een vloer isoleren tijdens een renovatie: hoe pak je dit het beste aan? Via een duidelijk stappenplan licht deze vloerisolatiegids je toe hoe eraan te beginnen.
Van grondige screening van de bestaande situatie tot een afgewerkt renovatieproject. Deze vloerrenovatiegids geeft je een antwoord op veel voorkomende vragen:

Wat is een correcte opbouw van een betonnen draagvloer met thermische isolatie? Welke vloerisolatie moet ik gebruiken bij hogere belastingen? Wat is de correcte opbouw om parket/laminaat te plaatsen op vloerisolatiepanelen? Heb je een dampscherm nodig?... en nog veel meer.

Vraag jouw gratis exemplaar aan

Dé vloerrenovatiegids afbeelding

Ik wil dé vloerrenovatiegids ontvangen!

We geven om je privacy. Daarom zullen we jouw gegevens enkel gebruiken om de gids op te sturen of je te contacteren in verband met je aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Indien je dan verder nog vragen hebt kan je gemakkelijk op die communicatie antwoorden of een e-mail sturen naar privacy.insulation@recticel.com.

Een greep uit de vragen

vloerisolatie verschil nat en droog systeem bij vloerverwarming tekening

Wat is het verschil tussen een nat en een droog systeem bij een geïsoleerde vloer met vloerverwarming?

Bij vloerverwarming worden de leidingen ofwel op de isolatie geplaatst ofwel in de isolatielaag aangebracht; afhankelijk van het type isolatie. Daarbovenop komt de chape of een warmteverdelende laag.

Hoe dik de chape moet zijn, is situatieafhankelijk en te bepalen door de chapist. In geval van vloerverwarming kan deze dus dikker zijn, dan wanneer er geen vloerverwarming is.

Voor vloerverwarming zijn 2 vloerverwarmingssystemen op de markt: ‘droog’ en ‘nat’. Wanneer de vloerverwarming boven de isolatie geplaatst wordt, spreekt men van een ‘nat systeem’. Wanneer de vloerverwarming in de isolatie geplaatst wordt, spreekt men van een ‘droog systeem’.

⚠️Opmerking: bij een droog systeem kan de chape vervangen worden door speciale platen waarboven dan de vloerafwerking komt.
De isolatieplaten van Recticel Insulation zijn geschikt voor het natte systeem.

Vraag dé vloerrenovatiegids aan via het formulier en ontdek alle antwoorden.

Schrijf je in voor een Recticel opleiding of infosessie

Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer info

Schrijf je in voor een Recticel opleiding of infosessie arrow_forward