Wat levert isolatie jou op? Bereken jouw besparing met het Isolatiekompas!

Over het artikel

 • Gepubliceerd op
  19 April 2021
 • Type
  Press
Isolatiekompas

Wat levert isolatie jou op?

Dak-, muur- en vloerisolatie behoren tot de meest onderschatte duurzame investeringen. Door je woning te isoleren, beperk je de energievraag en geniet je een hoog rendement, waardoor de investering in isolatie snel terugverdiend kan worden.

“In een gemiddelde woning – met 150 m² dak, 180 m² muur  en 150 m² vloer – kan dankzij het isoleren van een niet-geïsoleerd dak tot een U-waarde van 0,24 W/m²K jaarlijks 21.550 kWh, 4.345 kg CO2 en 3.411 euro worden bespaard“, weet Pieter Bailleuil. “Isolatie van ongeïsoleerde muren levert elk jaar een besparing op van gemiddeld 14.469 kWh, 2.917 kg CO2 en 2.290 euro. Bij vloerisolatie is dat 4.144 kWh, 836 kg CO2 en 656 euro.

Maar een degelijke isolatie zorgt niet alleen voor een vermindering van de warmtevraag van een woning, waardoor ook de CO2-uitstoot en de energiefactuur aanzienlijk dalen. Het verhoogt ook de waarde van een woning. Huizen met een goede energiescore worden niet enkel duurder maar ook sneller verkocht dan huizen die niet of onvoldoende zijn geïsoleerd. Bovendien stijgt het wooncomfort door aangenaam warme vloeren en muren, een constantere temperatuur – warm in de winter, frisser in de zomer – en minder storende tochtstromen.

Isoleren zorgt dus voor vier keer winst”, besluit Pieter Bailleuil. “Voor het milieu, je energiefactuur, de waarde van je woning en je comfortgevoel.”

 

 

Bereken jouw besparing met het Isolatiekompas

Benieuwd hoeveel jij kan besparen door je dak, buitenmuren of je vloer te isoleren?

Dat kan je sinds kort via het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation berekenen in 3 eenvoudige stappen.

 1. Surf naar www.Isolatiekompas.be en geef aan welk constructiedeel of welke constructiedelen je wil (na-)isoleren: je dak, je buitenmuren en/of je vloer
   
 2. Beschrijf de actuele isolatiesituatie van het constructiedeel in kwestie: is er al isolatie aanwezig? Zo ja, welk materiaal en welke dikte?
   
 3. Kies je gewenste isolatieoplossing uit het ruim aanbod van Recticel Insulation. Het Isolatiekompas berekent automatisch welke dikte je van die oplossing nodig hebt om een U-waarde van 0,24 W/m³K te bereiken. Als je dikker wil isoleren, kan je dit aangeven.

Het Isolatiekompas berekent op basis van je antwoorden hoeveel kWh, CO2 en geld je kan besparen.

Isolatiekompas in 4 stappen

Benieuwd om te zien hoeveel jij kan besparen op je energiefactuur?

Bereken nu jouw besparing op vlak van jouw energieconsumptie, energiefactuur en CO2-uitstoot met het Isolatiekompas.

Bereken mijn besparing arrow_forward