Welke isolatie gebruikt ik best om na te isoleren aan de buitenmuur?

Category: Renovatie

Na-isolatie van je buitenmuur kan op verschillende manieren:

Isoleren aan de buitenzijde:

Dit is technisch gezien vaak de beste oplossing. Afhankelijk van de bestaande constructie zijn er verschillende mogelijkheden. Onder andere de aanwezigheid van een spouw speelt een rol.

  1. Zeer ingrijpende renovatie waarbij het buitenspouwblad vervangen wordt en de fundering kan uitgebreid worden: traditionele spouwmuur met een nieuwe afwerking en Eurowall spouwisolatie.
  2. Zeer ingrijpende renovatie waarbij het buitenspouwblad verwijderd wordt, maar de fundering niet uitgebreid wordt: Isofinish-systeem waarbij de isolatie en buitenafwerking wordt opgehangen aan de bestaande draagstructuur.
  3. Ingrijpende renovatie van een massieve muur of spouwmuur waarbij de spouw opgevuld of afgesloten kan worden: Isofinish-systeem.

Let op: vraag altijd advies om te zien welk systeem bij jou kan toegepast worden

Meer informatie over Isofinish buitengevelisolatie en de verschillende afwerkingen op www.isofinish.be

Isoleren aan de binnenzijde:

Dit wordt vaak toegepast wanneer isoleren aan de buitenzijde technisch niet mogelijk is of voor problemen zou kunnen zorgen op vlak van vochthuishouding.
Dit kan met ons Eurothane G – gamma waarbij je in één keer de isolatie en afwerking met gipskartonplaat kan plaatsen.
Neem zeker ook een kijkje bij ons DIY gamma voor meer afwerkingsmogelijkheden.


Let op: na-isoleren is niet zonder risico. Neem zeker een expert (architect of gecertificeerd aannemer) onder de arm om de meest geschikte werkwijze voor jouw project te bepalen.

Meer informatie over binnenmuurisolatie