2 BEN-woningen met maximale, duurzame isolatie

Aannemer en bouwheer Geert Derde bouwde twee evenwichtige BEN-eengezinswoningen in Serskamp. Hoe hij ervoor zorgde dat de huizen BEN of bijna-energieneutraal zijn? Onder andere met een dikke, koudebrugvrije isolatielaag en uitstekende luchtdichtheid. Hij liet daarvoor de zelfdragende L-Ments® dakpanelen plaatsen en isoleerde de spouwmuren met Eurowall® platen uit PIR.

Beste investering? Isolatie

Voor het BEN-project in Serskamp in de buurt van Wetteren speelde de isolatie een cruciale rol om te vermijden dat er energie verloren gaat langs de bouwschil. "Isolatie is de beste investering in uw woning", getuigt Geert. "Die blijft goed werken en verslijt nooit. En dat geldt voor alle woningen, niet alleen de bijnaenergieneutrale."

De bouwheer ging resoluut voor isolatiematerialen van Recticel Insulation. Het dak van de BEN woningen dichtte hij met innovatieve L-Ments® dakpanelen uit PIR. De isolatiewaarde daarvan is zo hoog dat 10 cm dikte volstaat. Toch koos Geert voor het dubbele om warmteverlies via het dak nog meer in te perken. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan en laten nergens ruimte voor koudebruggen. Zo besparen de families maximaal op energie.

“Isolatie is de beste investering in uw woning.”

 

Vlotte montage, vrije afwerking

L-Ments® panelen wegen weinig en de onderdakfolie, tengellatten en damprem zijn geïntegreerd. Geert Derde: "U plaatst ze in een mum van tijd waardoor de regen meteen is buitengesloten. Een groot voordeel in een land als België. Een andere troef? Dat ze geen binnenafwerking hebben. Zo riskeert u geen beschadigingen tijdens de montage, en kiest u vrij hoe u alles afwerkt."

Tand- en groefverbinding: alles klikt in elkaar

De spouwmuren isoleerde de aannemer met Eurowall® platen uit PIR. Ook die hebben een hoge isolatiewaarde. Dankzij de tanden en groeven aan de vier zijden van elke plaat klikt alles perfect in elkaar tot een doorlopend isolatieschild. Met Rectitape® isolatietape op de naden wordt dat perfect winddicht.

Muurisolatie: Eurowall® spouwisolatie, 2 x 8,2 cm dik
Warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,022 W/mK
RD-waarde: 7,40 m²K/W

Dakisolatie: L-Ments® dakelementen, 20 cm dik
Warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,023 W/mK
RD-waarde: 8,65 m²K/W

Toegepaste isolatieproducten

Eurowall cavity insulation

Eurowall®

Eurowall® is een zeer efficiënte thermische isolatieoplossing voor spouwmuurtoepassingen. De combinatie van het tand-en- groef kliksysteem en Rectitape® isolatietape biedt hogere isolatieniveaus, minimaliseert koudebruggen en verhoogt de winddichtheid.

Bekijk product

L-Ments - Recticel Insulation

L-Ments®

L-Ments® is een zelfdragende en thermisch isolerende plaat die een oplossing biedt voor uiteenlopende uitdagingen bij nieuwbouw- of renovatieprojecten. Het innovatieve ontwerp staat garant voor een efficiënte en snelle installatie en dat maakt Recticel Insulation tot favoriet bij bestekschrijvers. L-Ments® biedt ongekende flexibiliteit voor niet-professionele gebruikers: geen binnenafwerking betekent maximale keuzevrijheid bij uw project.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Eurowall® spouwisolatie en L-Ments® dakelementen dé isolatieoplossingen zijn voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward