BEN in het kwadraat, van onder tot boven geïsoleerd

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Maar architect Christian Pierret die deze woning voor zichzelf bouwt, besloot met een doorgedreven isolatie om nog een stapje verder te gaan dan wat straks wettelijk verplicht is.

Rustig en een prachtig uitzicht, dat waren twee belangrijke criteria bij onze zoektocht naar bouwgrond”, vertelt de architect. “Dat hebben we gevonden te midden van de weilanden in het kleine dorpje Condruzien Goesnes, in de regio Namen. Door te werken met kalksteen en pleisterwerk - allebei lichtgrijs en een mooie combinatie van een lokaal en een eigentijds bouwmateriaal - past onze moderne woning perfect in de omgeving.

Het is onze ambitie om zo autonoom mogelijk te zijn via een zo energiezuinig mogelijk huis.

Vandaar bijvoorbeeld de zonnepanelen en twee regenwaterreservoirs van 10.000 liter.
Om een performante isolatie te garanderen, kozen we voor Eurowall® Xentro® van Recticel Insulation en superisolerende ramen. Verder, om oververhitting en onnodig energieverbruik te vermijden, voorzien we eenvoudige oplossingen zoals luifels,  zonneschermen en een overdekt terras.

Toegepaste isolatieproducten

Eurothane Silver

Eurothane® Silver

Eurothane® Silver is een thermische isolatieplaat voor platdakconstructies en is compatibel met mechanisch bevestigde eenlaagse dakbedekkingsfolies.
Deze isolatieplaat wordt gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid. Dit staat garant voor de vlakke oppervlakteafwerking die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Eurowall® Xentro®, Eurofloor® Xentro® dé isolatieoplossingen zijn voor uw project?

L-Ments dakelementen zijn helaas niet meer beschikbaar

Contacteer ons arrow_forward