BEN in het kwadraat, van onder tot boven geïsoleerd

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Maar architect Christian Pierret die deze woning voor zichzelf bouwt, besloot met een doorgedreven isolatie om nog een stapje verder te gaan dan wat straks wettelijk verplicht is.

Rustig en een prachtig uitzicht, dat waren twee belangrijke criteria bij onze zoektocht naar bouwgrond”, vertelt de architect. “Dat hebben we gevonden te midden van de weilanden in het kleine dorpje Condruzien Goesnes, in de regio Namen. Door te werken met kalksteen en pleisterwerk - allebei lichtgrijs en een mooie combinatie van een lokaal en een eigentijds bouwmateriaal - past onze moderne woning perfect in de omgeving.

Het is onze ambitie om zo autonoom mogelijk te zijn via een zo energiezuinig mogelijk huis.

Vandaar bijvoorbeeld de zonnepanelen en twee regenwaterreservoirs van 10.000 liter.
Om een performante isolatie te garanderen, kozen we voor Eurowall® Xentro® van Recticel Insulation en superisolerende ramen. Verder, om oververhitting en onnodig energieverbruik te vermijden, voorzien we eenvoudige oplossingen zoals luifels,  zonneschermen en een overdekt terras.

Toegepaste isolatieproducten

Eurofloor® Xentro®

Eurofloor Xentro® isolatieplaten voorzien in een bijzonder goede vloerisolatie met een ultradunne isolatielaag. Deze platen zijn voorzien van een rastersysteem dat de installatie vereenvoudigt, en kunnen zowel op als onder een betonnen vloerplaat worden aangebracht.

Bekijk product

Eurothane® Silver

Eurothane® Silver is compatibel met mechanisch bevestigde eenlaagse dakbedekkingsfolies en wordt gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bekijk product

Eurowall® Xentro®

Eurowall® Xentro® isolatieplaten maken gebruik van een nieuwe generatie hardschuim die voorziet in maximale isolatie van spouwmuren met een minimale dikte.

Bekijk product

L-Ments®

L-Ments® is een zelfdragende en thermisch isolerende plaat die een oplossing biedt voor uiteenlopende uitdagingen bij nieuwbouw- of renovatieprojecten. Het innovatieve ontwerp staat garant voor een efficiënte en snelle installatie en dat maakt Recticel Insulation tot favoriet bij bestekschrijvers. L-Ments® biedt ongekende flexibiliteit voor niet-professionele gebruikers: geen binnenafwerking betekent maximale keuzevrijheid bij uw project.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Eurowall® Xentro®, Eurofloor® Xentro® of L-Ments® dé isolatieoplossingen zijn voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward