Blog
31.01.2022

Duurzame isolatie bij Recticel

Vanaf nu krijgen heel wat van onze isolatieproducten een PEFC-certificatie. Dit betekent dat het papier in de meerlaagse bekleding van de isolatiepanelen afkomstig is uit bossen die op een duurzame manier worden beheerd. Recticel is daarmee de eerste van alle PIR/PUR-producenten die het PEFC-keurmerk voor haar isolatieoplossingen mag voeren.

Duurzame isolatie bij Recticel PEFC goedgekeurd

PEFC is kort voor Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes en is dus een label dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar bosbeheer promoot.

Isoleren met duurzaam materiaal

Onze isolatieoplossingen hebben al een grote positieve invloed op energiebesparing, dat weten jullie als geen ander. Als je dan nog eens isoleert met duurzaam materiaal, zoals met de PEFC-gecertificeerde producten, is de positieve milieu-impact nog groter.

De bouwsector heeft een grote invloed op het klimaat, en zet daarom heel wat initiatieven op poten om die impact te verkleinen: denk maar aan het Vlaamse Renovatiepact, de Europese Green Deal en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De duurzaamheidsstrategie van Recticel sluit daar helemaal bij aan.

Recticel begon in 2019 met de PEFC-certificering. In Bourges (Frankrijk) en in Stoke-on-Trent (het Verenigd Koninkrijk) was het DIY-assortiment al gecertificeerd. Nu is het dus de beurt aan heel wat meer producten, met name Eurowall®Eurothane® SilverEurothane® Silver AEurofloor en Euroroof®.

Meer weten over de duurzaamheidsstrategie van Recticel? Hier lees je hoe wij inspelen op belangrijke uitdagingen zoals energiebesparing.

Lees hier ook het volledige persbericht

Meer weten over PEFC?

Wil je meer weten over onze isolatieoplossingen met PEFC-certificatie voor jouw project? Neem contact met ons op.

Contacteer ons arrow_forward