Video
23.06.2023

VTM-programma 'Doe Maar Duurzaam' op bezoek bij Recticel

Christophe Haddad kwam bij ons op bezoek voor het VTM-programma 'Doe Maar Duurzaam'. Bekijk hier de reportage!

Doe maar Duurzaam VTM op bezoek bij Recticel Insulation

Christophe Haddad kwam bij ons op bezoek voor het VTM-programma 'Doe Maar Duurzaam'. 🎥

Stefaan Roegiers, plant manager, laat zien hoe wij pir-isolatieplaten maken. Isolatie is een goede manier om je CO2-voetafdruk te verkleinen. Door goed te isoleren, kan je heel wat energieverspilling tegengaan. De meest koolstofarme energie is immers de energie die je niet verbruikt. Isoleren is belangrijk voor het milieu: de CO2-uitstoot gaat naar omlaag, maar je bespaart zelf ook geld omdat je energieverbruik zakt.

Recticel neemt ook verschillende initiatieven om bij het produceren van pir-isolatie de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te beperken. Zo zorgen zonnepanelen ervoor dat we op een duurzame manier elektriciteit opwekken. Alle productiefval wordt 100% gerecycleerd.

Presentator Christophe gaat ook langs op een werf in Brussel waar Vanderstraeten aan de slag is met onze Eurowall E-isolatieplaten. Dirk Vermeulen, head of technical management, legt uit hoe je pir-isolatieplaten kan inzetten om daken, muren en vloeren te isoleren. Christophe test zelf eens uit hoe je spouwisolatie plaatst.

Bereken zelf je isolatiebesparing

Wil je zelf berekenen hoeveel je kan besparen bij het isoleren van je woning? Gebruik dan het Isolatiekompas.

Bereken je besparing arrow_forward