Eerste massief-passieve kantoorpand in Milsbeek - Nederland

  • Locatie Milsbeek - Nederland
  • Product(en) Eurowall®
  • Type Commercieel
  • Bouwprofessional / Bouwbedrijf Martensbouw
  • Architect / Voorschrijver Renate Hermans Architectuur Beers

Eerste massief-passieve kantoorpand in Milsbeek

Het kantoor van de fa Wientjens in Milsbeek is een uitbreiding van de productielocatie en kantoor van dit bedrijf in water en wastechnieken.

De opdrachtgever heeft een waardige rol in het project gespeeld door de kwaliteit van passief bouwen, het comfort en het lage energiegebruik als uitgangspunt voor een duurzaam kantoorgebouw te maken. Niet uiterlijk vertoon, maar de kwaliteit zijn in het hele proces leidend geweest.

In het ontwerp van architect Renate Hermans is gekozen voor drie bewezen technieken: het gebouw is gebouwd volgens de principes van massief passief van Recticel Insulation. De kozijnen en beglazing zijn van Internorm, en de balansventilatie is van Zehnder.

De term ‘of gelijkwaardig’ komt in het vocabulaire van de opdrachtgever niet voor, en zo is door de aanhoudende rol van de opdrachtgever in samenspraak met adviseur Trecodome het project tot een succes geworden.

Bron: https://www.passiefbouwen.nl/passiefbouwen-award-winnaars-en-genomineerden-2016

Gebruikte producten

Eurowall

Eurowall®

Eurowall® is een zeer efficiënte thermische isolatieoplossing voor spouwmuurtoepassingen. De combinatie van het tand-en- groef kliksysteem en Rectitape® isolatietape biedt hogere isolatieniveaus, minimaliseert koudebruggen en verhoogt de winddichtheid.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Eurowall® dé isolatieoplossing is voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward