Introverte en onpraktische woning verbouwd tot een open en gezellige thuis.

* Fotografie: Tim Van de Velde

Een uitbreiding van amper 6 m², één bijkomend raam op de zijgevel, subtiele ingrepen, en een weldoordachte materiaalkeuze... Dit zijn de ingrediënten om een introverte en onpraktische woning te verbouwen tot een open en gezellige thuis.

Het schuifraam gaf amper zicht op de tuin en de leefruimtes waren onbruikbaar door tal van penanten, balkjes en donkere hoekjes. Door het gelijkvloers open te breken van voor tot achter, ontstaat een klare woonkamer. Het salon en de bureau vormen één koker met de eetruimte.  De open keuken lijnt op met het afgesloten inkomgeheel.  De materialen en het vast meubilair zijn de geleiders. Het tablet gaat over van salon-, naar haardmeubel, bureel en finaal zitbank. De slaapkamers en badkamers worden tot in de kleinste hoekjes benut. En extra isolatie verhoogt het comfort.

De evenwichtige combinatie van hout, beton, wit en zwart, maakt het tot een gezellig geheel. Optimaliseer de beschikbare ruimte, én voeg er ruimtelijkheid en beleving aan toe.  Doe veel meer met min !
 
Een lijn die ook buiten werd doorgetrokken, tot een perfecte symbiose van architectuur, interieur en landschap.

Het plat dak werd uiterst efficiënt geïsoleerd met Powerdeck F isolatie van Recticel Insulation.

Gebruikte producten

Powerdeck F

Powerdeck® F

Powerdeck® F is een thermische isolatieplaat voor platdakconstructies en is compatibel met uiteenlopende dakbedekkingen.
Deze isolatieplaat wordt gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid. Dit staat garant voor de vlakke oppervlakteafwerking die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Powerdeck F dé isolatieoplossing is voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward