Dé muurrenovatiegids

Dé handige gids voor bouwprofessionals voor het isoleren van muren van residentiële gebouwen

Een muur isoleren tijdens een renovatie: hoe pak je dit het beste aan? Via een duidelijk stappenplan licht deze muurrenovatiegids je toe hoe eraan te beginnen. Van grondige screening van de bestaande situatie tot een afgewerkt renovatieproject. Deze muurrenovatiegids geeft je een antwoord op veelgestelde vragen.

Wat doen met oneffen buitenmuren voor zowel spouwmuur als geventileerde muur met gevelbekleding? Waarop moet je letten bij het plaatsen van de isolatie bij gevelonderbrekingen bij een geventileerde gevel? Hoe kan ik de koudebrug beperken bij de aansluiting van een 
binnenmuur op een aan de binnenzijde geïsoleerde buitenmuur?

Vraag hier meteen jouw gratis exemplaar aan.

Dé muurrenovatiegids afbeelding

Ik wil dé muurrenovatiegids ontvangen!

We geven om je privacy. Daarom zullen we jouw gegevens enkel gebruiken om de gids op te sturen of je te contacteren in verband met je aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Indien je dan verder nog vragen hebt kan je gemakkelijk op die communicatie antwoorden of een e-mail sturen naar privacy.insulation@recticel.com.

Een greep uit de vragen

Muurisolatie tape technische tekening afbeelding

Hoe tape je correct de spouwisolatie af?

Om de wind- en luchtdichtheid te verbeteren kan je de naden aftapen met onze vezelversterkte Rectitape® isolatietape (breedte 5 cm). Vooral de hoeken vragen aandacht. Hier moet de tape voldoende ver over de naakte isolatieboorden aangebracht worden op de cachering van de aansluitende isolatieplaat. Om dit te realiseren adviseren wij de brede Rectitape® isolatietape (breedte 30 cm).

Meer weten? Vraag dé muurrenovatiegids aan via het formulier.

Schrijf je in voor een Recticel opleiding of infosessie

Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor meer info.

Schrijf je in voor een opleiding arrow_forward