Eurothane® Silver zet de kroon op nieuw 'News City' gebouw

In juli van dit jaar werd, vlakbij het station van Antwerpen-Centraal, het nieuwe hoofdkwartier van DPG Media (vroeger bekend als De Persgroep) opgeleverd. ‘News City’ heeft een oppervlakte van 22.191 m²  en is opgetrokken over 10 etages.

Eind september kregen de redacties van onder andere Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet, HLN.be, De Morgen, Humo en Dag Allemaal al een werkplek in News City, en begin volgend jaar komt daar ook de voltallige redactie van het VTM Nieuws bij.

Voor de isolatie van de daken en terrassen van het iconische gebouw, dat maar liefst 46 meter hoog is, werd heel bewust gekozen voor de isolatieoplossingen Eurothane® Silver en Eurothane® Silver A.

“Op die hoogte vormen deze isolatieoplossingen van Recticel Insulation immers dé keuze bij uitstek om te voldoen aan de gewenste windweerstand ”, bevestigt de aannemer voor de dakwerken, ROTEAM uit Zaventem.

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group en het ontwerp is van het architectenbureau Binst Architects.

Gebruikte producten

Eurothane Silver

Eurothane® Silver

Eurothane® Silver is een thermische isolatieplaat voor platdakconstructies en is compatibel met mechanisch bevestigde eenlaagse dakbedekkingsfolies.
Deze isolatieplaat wordt gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid. Dit staat garant voor de vlakke oppervlakteafwerking die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bekijk product

Eurothane Silver A

Eurothane® Silver A

Eurothane® Silver A is een thermische isolatieplaat met afschot voor platdakconstructies, waardoor regenwater volledig kan worden afgevoerd.
Deze isolatieplaat is compatibel met mechanisch bevestigde eenlaagse dakbedekkingsfolies.
De hoge druksterkte en de uitstekende vormvastheid staan garant voor de vlakke oppervlakteafwerking die vereist is voor optimale prestaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Eurothane® Silver A afschotplaten vereisen een vakkundige installatie. Om u hierbij te helpen, kan Recticel Insulation een afschotplan en uittrekstaat maken.

Bekijk product

Neem contact met ons op.

Overtuigd dat Eurothane® Silver dé isolatieoplossing is voor uw project?

Contacteer ons arrow_forward