Eurothane® Silver zet de kroon op nieuw 'News City' gebouw

In juli van dit jaar werd, vlakbij het station van Antwerpen-Centraal, het nieuwe hoofdkwartier van DPG Media (vroeger bekend als De Persgroep) opgeleverd. ‘News City’ heeft een oppervlakte van 22.191 m²  en is opgetrokken over 10 etages.

Eind september kregen de redacties van onder andere Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet, HLN.be, De Morgen, Humo en Dag Allemaal al een werkplek in News City, en begin volgend jaar komt daar ook de voltallige redactie van het VTM Nieuws bij.

Voor de isolatie van de daken en terrassen van het iconische gebouw, dat maar liefst 46 meter hoog is, werd heel bewust gekozen voor de isolatieoplossingen Eurothane® Silver en Eurothane® Silver A.

“Op die hoogte vormen deze isolatieoplossingen van Recticel Insulation immers dé keuze bij uitstek om te voldoen aan de gewenste windweerstand ”, bevestigt de aannemer voor de dakwerken, ROTEAM uit Zaventem.

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group en het ontwerp is van het architectenbureau Binst Architects.

Een timelapse video van de opbouw: