Renovatiegids

Dé handige gids voor bouwprofessionals bij alle renovatie isolatieuitdagingen

Een dak, muur of vloer isoleren tijdens een renovatie: hoe pak je dit het beste aan?  Via een duidelijk stappenplan per toepassing licht deze gids je toe hoe eraan te beginnen.
Van grondige screening van de bestaande situatie tot een afgewerkt renovatieproject.  Deze renovatiegids geeft een antwoord op veel voorkomende vragen

Hoe renoveer je een plat dak dat onvoldoende afschot heeft? Wat als er al (beperkt) isolatie is voorzien? Hoe wordt de dakisolatie best aangesloten op de muurisolatie? Hoe bepaal je aan welke zijde je isoleert: binnen of buiten? ... en nog veel meer.

Vraag jouw gratis exemplaar aan

Benieuwd naar alle renovatieadvies? Vraag dan snel gratis jouw exemplaar aan van dé renovatiegids.

Renovatiegids 2021 Recticel Insulation afbeelding

Ik wil dé renovatiegids ontvangen!

We geven om je privacy. Daarom zullen we jouw gegevens enkel gebruiken om de gids op te sturen of je te contacteren in verband met je aanvraag. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. We vragen je adres om informatie te kunnen sturen vanuit de juiste regio verantwoordelijke of specialist. Indien je dan verder nog vragen hebt kan je gemakkelijk op die communicatie antwoorden.

Een greep uit de vragen

renovatie hellend dak en plat dak technische tekeningen isolatie

Hoe kan je correct na-isoleren bij een hellend dak?

Er zijn 2 situaties: extra isoleren van binnenuit of extra isoleren aan de buitenkant. Bij beide situaties geldt de basisregel: altijd van dampdicht naar dampopen, naar buiten toe werken.
Ontdek de correcte opbouw en berekening om geen condensatieproblemen te krijgen in dé renovatiegids.

Hoe bevestig je best isolatieplaten voor plat dak?

In het geval van een renovatie is het belangrijk om telkens de ondergrond te controleren op waterdichtheid, algemene conditie en de mogelijkheid tot verlijmen. Er zijn 4 verschillende methodes om pir-platen te bevestigen (afhankelijk van welke pir-plaat). Deze 4 methodes vind je terug in dé renovatiegids.

Vraag dé renovatiegids aan via het formulier en ontdek alle antwoorden.

Schrijf je in voor de Recticel dakopleiding

Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor alle informatie over dit programma.

Schrijf je in voor de Recticel dakopleiding arrow_forward