Sylvestris Wonen integreert hoogwaardige Recticel-isolatieoplossingen bij het bouwen van 5 villa-appartementen

In het centraal gelegen Waasmunster, vlakbij de Durmevallei, bouwt Sylvestris Wonen residentie Delicia met 5 unieke woningen. Deze vijf villa-appartementen bevinden zich op een buitengewone locatie die een groene en centrale ligging combineert. Bij de constructie wordt er voldaan aan de BEN-normen en wordt er gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, met het oog op duurzaam en toekomstgericht wonen.

Hoogwaardige materialen

Filip Verheyen, zaakvoerder Verheyen Estates nv: “Elk woonproject van Sylvestris is uniek en wordt ontworpen en gebouwd met het oog op duurzaamheid, luxe en omgeving. Onze projecten worden uitgevoerd met hoogwaardige materialen, niet alleen voor de afwerking maar ook in de ruwbouwfase. Zo kiezen we voor kwaliteitsvolle PIR-isolatieplaten van Recticel om de volledige bouwschil te isoleren. In de gevels is er Eurowall-spouwisolatie toegepast. De platte daken zijn geïsoleerd met Eurothane Silver-isolatieplaten.”

BEN normen

Dit project voldoet aan de BEN-normen. Elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen moet dan ook verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Wat zijn nu juist de criteria van een BEN woning?

Dit zijn de 6 voorwaarden om te voldoen aan een BEN-woning in een notendop:

  • Het E-peil, wat wijst op de energieprestatie van een gebouw, moet lager zijn dan of gelijk aan E30. Hoe lager dit E-peil, hoe minder energie je verbruikt.
  • Het S-peil of 'schilpeil', die de energie-efficiëntie van de gebouwschil uitdrukt, moet lager zijn dan of gelijk aan S28. Hoe lager dit S-peil, hoe energie-efficiënter de woning.
  • De constructiedelen (daken, muren, vloeren, vensters, glas en deuren en poorten) moeten voldoen aan specifieke Umax-eisen. Voor de daken, buitenmuren en vloeren betekent dit max. 0,24 W/m²K. Met Eurothane Silver platdakisolatie (81 mm en 100 mm) en Eurowall spouwisolatie (2 lagen van 82 mm) wordt hier voor dit project gemakkelijk aan voldaan.
  • Het risico op oververhitting is beperkt.
  • Er zijn verplichte ventilatievoorzieningen.
  • Ten slotte wordt er voorzien in een minimumaandeel hernieuwbare energie.

Eurothane Silver

We leverden hier Eurothane Silver isolatie voor platte daken.Hier worden de platen verlijmd waarop een epdm-dakbedekking komt. Eurothane Silver-isolatieplaten worden gekenmerkt door een hoge druksterkte en een uitstekende vormvastheid. Dit staat garant voor een vlakke oppervlakteafwerking – een absolute noodzaak voor optimale prestaties zoals bij dit nieuwbouwproject. Indien gewenst, kunnen er perfect zonnepanelen geplaatst worden op het dak,” vertelt Thibaut Behaegel, sales engineer flat roof bij Recticel Insulation.

Werfleider Peter Mannaert is alvast heel tevreden over de snelle en eenvoudige installatie:

“Deze isolatieplaten zijn gemakkelijk te hanteren en te plaatsen. Met Eurothane Silver realiseer je een perfect geïsoleerd dak in een handomdraai!”

Ontvang elke maand inspiratie en tips

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met tips en inzichten uit de bouwsector

Schrijf je in op de Recticel Experts-newsletter arrow_forward