Wat is Mass Balance?

Category: Duurzaamheid

De transitie naar gerecycleerde en biocirculaire grondstoffen in de bouwindustrie is hoognodig. Maar die switch maak je niet van vandaag op morgen. Strikt gescheiden productielijnen zouden net minder duurzaam en praktisch onhaalbaar zijn. Een transitie volgens de Mass Balance-aanpak is dat wel.

 Volgens het Mass Balance-principe worden alternatieve (biocirculaire) grondstoffen gemengd met de standaard (fossiele) grondstoffen. Te vergelijken met groene elektriciteit: de grondstof op zich blijft dezelfde, enkel de oorsprong verschilt. En voor de levering van groene elektriciteit werd ook geen compleet nieuw elektriciteitsnet gebouwd. Door de stromen niet strikt te scheiden, vermijden we een verdubbeling van het volledige proces voor de productie van de Impact-producten. Wel wordt er – net zoals bij energieleveranciers – streng op toegezien dat het aangekochte volume biocirculaire grondstoffen overeenstemt met de hoeveelheid aan verkochte Impact-producten (grondstof in versus isolatieplaat uit). De ‘massabalans’ moet met andere woorden gerespecteerd worden.

Mass balance principe uigelegd voor Recticel Impact isolatie

En daarvoor ondergaan we jaarlijks een audit van ISCC, dat waakt over de traceerbaarheid en de massabalans van de supply chain. Onze volledige Impact-range voldoet aan de voorwaarden voor ISCC PLUS-certificatieMeer weten? ISCC PLUS – ISCC Systeem

 

To progress or not to progress. Is that really a question?

Ontdek het Recticel Insulation Impact assortiment gekoppeld aan 25% biocirculaire inhoud

Alles over Impact arrow_forward