Blog
24.06.2022

Hoeveel bespaart jouw klant met isolatie? Bereken het met ons isolatiekompas

Dankzij isolatie kunnen klanten heel wat besparen op hun energiefactuur. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen. Twijfelen ze toch over de investering? Bereken dankzij ons isolatiekompas samen met hen hoeveel ze precies besparen.

Aannemer Geert Derde plaatst Rectitape isolatietape

Isoleren kost geld, maar het is de investering meer dan waard. Meer nog: het rendeert, want het zorgt voor een lagere energiefactuur. Zo verdient je klant de investering na een tijdje terug, en haalt die er op lange termijn winst uit.

Lagere energiefactuur dankzij isolatie

Wist je dat de energiefactuur van een gemiddeld geïsoleerd huis maar liefst tot 6357 euro per jaar lager ligt dan die van een slecht geïsoleerd huis? Logisch, een slecht geïsoleerd huis verliest veel warmte, en dat vooral via het dak, de muur of de vloer. Dak-, muur- en vloerisolatie zijn dan ook essentieel om die energiefactuur lager te krijgen.

Pieter Bailleul - Technical manager bij Recticel Insulation
Pieter Bailleul
Technical manager bij Recticel Insulation

“Isoleer je het dak  van een gemiddelde woning tot een U-waarde van 0,24 W/m²K , dan bespaart dat je klanten jaarlijks tot 21.550kWh of 4245 kg CO2. Dat komt neer op een bedrag van 3411 euro.
Een gemiddelde woning heeft een dak en een vloer van 150 m² en een buitenmuur van 180m². Isoleer je de muren, dan loopt die besparing al snel op tot 14.469 kWh, 2917 kg CO2 of 2290 euro. Met vloerisolatie bespaar je dan weer 4.144 kWh of 836 kg CO2, en een bedrag van 656 euro.”

Isolatiekompas

Willen je klanten precies weten hoeveel ze kunnen besparen? Bereken het samen met hen dankzij ons isolatiekompas. Externe experten op het vlak van energie en duurzaamheid ontwikkelden de calculator. Zij houden daarbij rekening met geschatte jaarlijkse besparingen en met de huidige, gemiddelde energieprijzen. Regelmatig krijgt het kompas dan ook een update.

Bereken het isolatievoordeel

Naar het isolatiekompas arrow_forward

Zoveel bespaar je in een gemiddeld huis

Dakisolatie tot 3411 euro
Muurisolatie tot 2290 euro
Vloerisolatie tot 656 euro
Totaal 6357 euro

Geïsoleerde woning is meer waard

Dankzij isolatie stijgt trouwens ook de waarde van het huis. Goed geïsoleerde huizen hebben een goede energiescore. Daardoor zijn ze duurder én worden ze sneller verkocht. Ook voor het wooncomfort zijn er alleen maar voordelen. Bewoners hebben minder last van tocht en vocht doordat de woning minder warmte verliest. Bovendien is een geïsoleerd huis warmer in de winter en koeler in de zomer.

Benieuwd welke premies in aanmerking komen voor jouw project? Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Alle isolatiepremies in een handig overzicht

Bereken het isolatievoordeel

Naar het isolatiekompas arrow_forward