Gebruik: energie besparen, uitstoot verminderen

PIR-isolatie draagt in grote mate bij tot duurzaam bouwen door weerstand te bieden tegen warmteverlies en zo het (fossiele) energieverbruik te verminderen.

🡄 Ga naar de overzichtspagina i.v.m. duurzaamheid

Je zou kunnen zeggen dat onze PIR-isolatieplaten per definitie duurzaam zijn, omdat ze de koolstofvoetafdruk van miljoenen gebouwen wereldwijd verkleinen. Hoe? Door weerstand te bieden tegen de warmtestroom, waardoor het energieverbruik daalt en er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om energie te produceren.

illustratie energieverbruik niet residentiele gebouwen

Projecten

We volgen de wetgeving op de voet en zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen aan onze PIR-isolatieplaten om de best mogelijke prestaties tegen de laagste milieu-impact te kunnen bieden. Bovendien nemen we onze verantwoordelijkheid als wereldwijde leverancier om onze klanten op de hoogte te houden van beste praktijken en nieuwe voorschriften.

De Trias Energetica uitgelegd

De Trias Energetica is een belangrijke basisregel

De basisregels voor duurzaam bouwen - ook wel de 'Trias Energetica' genoemd - stellen dat er drie stappen zijn om energie-efficiënt te bouwen: 1) beperk je energiebehoefte, 2) gebruik hernieuwbare energie, 3) gebruik alleen de fossiele brandstoffen die je nodig hebt om efficiënt aan de resterende energiebehoefte te voldoen.

Prioriteit nr. 1 is het voorkomen van energieverspilling, en dat is waar onze isolatie om de hoek komt kijken.

Lees meer
EPC NR-regelgeving voor niet-residentiële gebouwen illustratie

EPC NR-regelgeving voor niet-residentiële gebouwen

Sinds 1 januari 2023 moeten grote niet-residentiële gebouwen over een EPC NR beschikken bij overdracht en verhuur. Vanaf 1 januari 2024 zijn ook overheidsgebouwen aan de beurt.

Ontdek waar je rekening mee moet houden bij het maken van een masterplan in onze whitepaper 'De invloed van thermische isolatie en energiezuinige technieken op het nieuwe EPC NR'.

Lees meer